Popneš se na bajs i pravac – Sisevac!

Prošlo je već mesec i nešto dana našeg druženja i došao je trenutak da sa reči pređemo na dela. Od ove nedelje ćemo postavljati rute sa ocrtanim putevima kako bi bilo lakše do njih doći.

Ove nedelje ti predstavljamo rutu koja je jedinstvena od početka pa do kraja. Mi savetujemo da slušaš svoj avanturistički duh! 

Predstavljamo rutu Jagodina – Sisevac

ruta

Ova ruta je dobro poznata onima koji su u biciklizmu dovoljno dugo, ali je podjednako dobra i za one koji se po prvi put upuštaju u ovako nešto.

Ono što je čini interesantnom je to što počinje bukvalno iz ravnice i kako kilometri prolaze podiže se i teren, ali bez brige, ne ide u nebesa, ali i ako ti se to pričini ima dovoljno prostora sa strane da se predahne, pogotovo kod manastira Ravanice gde je prilaz samom manastiru dosta lepo odrađen i obezbeđen. Postoji i česma sa hladnom vodom kako bi putnicima namernicima dobro došla da okrepe dušu i telo. Ako želiš da posetiš i unutrašnjost manastira, uradi to do 18h jer su kapije posle toga zatvorene.

Od manastira put postaje mnogo zanimljiviji. Put postaje vijugav i nalaziš se bukvalno između dve planine i sve vreme te prati žubor potoka. Takođe, dok prolaziš tu deonicu možeš posetiti omiljeno izletište ljudi iz tog kraja, sispopularno Vavilo ili Vavilon (niko nije siguran kako se tačno zove), uređeno je lepim klupicama za sedenje, gde opet, ako noge otkažu možeš im dati odmor. 

Posle par kilometara nalazi se račvanje puta, i dobar putokaz za skretanje desno, tu skrećeš za Sisevac i onda bukvalno spust od nekoliko kilometara do još jednog lepog izletišta koji ima svoj bazen i ako si gurman, odličnu ribu, mi preporučujemo pastrmku. 

Ovo je odlična prilika da se lepo provede makar jedan dan u prirodi na malo drugačiji način. Ako se odlučiš i posetiš javi nam u komentarima da čujemo tvoje iskustvo!

Vladimir Stojanović

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Planiranje rute za vožnju bajsa po okolini Jagodine

Nije bitno da li si nov u svetu biciklizma ili si sa dugogodišnjim iskustvom, svi smo se, makar i u

Savke o video igrama za TV Non stop

Nikola Savić (27), poznatiji kao Savke, već godinama piše za nekoliko domaćih i stranih portala i časopisa o video igrama.

Odmor nakon vožnje bicikla i kako ga najbolje iskoristiti

Tvoja vožnja je gotova, uspeo si da dodjes do kuće, zaslužio si kafu. Šta radiš sledeće? PROVERI SVOJU STATISTIKU Ovim

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*