Bogat prateći program “Dana komedije”: predstave, izložbe, promocije…

Bogat prateći program “Dana komedije”: predstave, izložbe, promocije…

I ove godine će u okviru pratećeg programa festivala “Dani komedije” biti održano više predstava, izložbi, portreta, promocija, ali i jedan simpozijum medjunarodnog karaktera.

Umetnički direktor Festivala Dobrica Milićević saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare repertoar pratećeg programa 45. “Dana komedije”.

Prateći program počinje nekoliko dana pre početka samog festivala, i to već u četvrtak, 17. marta, kada će Gradsko pozorište Jagodina izvesti “Sa(h)ranu dela Viljema Šekspira” u režiji Branislava Nedića. Sutradan, 18. marta, predstavlja se Teatar 91 Aleksinac sa predstavom “Kidaj od svoga brata” od istog reditelja, a u subotu, 19. marta, Akademsko pozorište Promena iz Novog Sada sa predstavom “Treći svetski rat” u režiji Stefana Isakovića. Sve predstave izvode se u jagodinskom Kulturnom centru sa početkom u 20 sati.

U nedelju, 20. marta u galeriji ove ustanove u 19 sati biće otvorena izložba “Putujuća pozorišta u Srbiji od druge polovine 19. veka do 1945. godine”, koju priredjuje Muzej pozorišne umetnosti Srbije.

Ponedeljak, 21. mart – u 10 ujutru Mala scena Art krug teatra iz Jagodine izvodi “Rokenrol bajku” (režija Olivera Konstantinović, tekst Miloš Milošević), a u 18 sati u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” biće održana promocija knjige “Teorija dramskih žanrova” u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine.

U okviru pratećeg programa Festivala Dečija scena Gradskog pozorišta Jagodine odigraće dve predstave, obe u adaptaciji i režiji Petra Mitića. U utorak, 22. marta, u Kulturnom centru u 10 ujutru moći ćemo da pogledamo predstavu “Bajka o čarobnom sviraču”, a sutradan u isto vreme na istom mestu – “Svinjarevu tajnu”.

U sredu, 23. marta u 18 sati u gradskoj biblioteci biće priređen portret glumice Branke Pujić.

Veliki teatar Jagodina izvešće komad “Na pozornici” u petak, 25. marta u 10 časova u Kulturnom centru, u režiji Bojana Miloradovića, a istog dana u 19 sati u foajeu ove ustanove biće održana promocija monografije Poster/plakat Slobodana Štetića, autora prof. dr Dragana Boškovića.

Međunarodni simpozijum na temu komedije i komičnog i njihovog uticaja na društvenu stvarnost zapadnog Balkana, pod nazivom “Komedija – naš savremenik”, biće održan u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka od 10.30 do 17.30. Na njemu će učešće uzeti profesori fakulteta dramskih umetnosti iz regiona, a predsedavajući ovog simpozijuma je red. prof. Ivana Vujić, inače i ovogodišnja selektorka “Dana komedije”.

Poslednjeg dana Festivala, 27. marta u 18 sati, u foajeu Kulturnog centra biće priredjen portret glumca Ivana Bekjareva, koji je ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo – Zlatnog ćurana.

M.B.J.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Sve je spremno za 16. Noć muzeja

“Noć muzeja” će sutra od 16 časova do ponoći, dočekati hiljade posetilaca širom zemlje. Više od 40 gradova širom Srbije

Evo koji filmovi će obeležiti 2016. godinu (VIDEO)

Tokom finala nacionalnog šampionata u američkom fudbalu, koji je tradicionalno najgledaniji sportski događaj u Americi, premijerno su prikazani trejleri za

Branka Pujić u Narodnoj biblioteci

U okviru prаtećeg progrаmа 45. Dаnа komedije, Nаrodnа bibliotekа u Jаgodini imаlа je u sredu, 23. marta, zаdovoljstvo dа ugosti

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*