Dvadeseti januar – Dan Dejvida Bouvija

Nakon što su jedan pingvin i jedno sazvežđe nazvani po njemu, legendarni britanski muzičar dobio je još jedno priznanje – Njujork, grad u kome je proveo 20 godina svog života, proglasio je 20. januar Danom Dejvida Bouvija.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Dan Dejvida Bouvija zvanično je proglasio gradonačelnik Bil de Blazio po završetku poslednjeg izvođenja mjuzikla Lazarus na kojem je slavni roker radio do poslednjeg dana.

Bouvi je Njujorku živeo više od 20 godina, duže nego na bilo kom drugom mestu. Često je imao običaj da kaže da se oseća kao Njujorčanin.

I Srbija će odati počast slavnom muzičaru, i to omažom koji će biti organizovan 5. maja u Kinoteci u Beogradu.

U okviru omaža posetioci će moći da vide izložbu fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića.

Pored toga, građani će moći da vide i izložbu dela domaćih umetnika koja su posvećena Bouviju ili isnpirisana njegovima delom, reviju filmova u kojima je igrao Dejvid Bouvi, dok će u Akademskom parku biti organizovan koncert posvećen Bouviju na kome će učestvovati poznati domaći muzičari, najavio je gradski menadžer.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

The Frajle u novom spotu daju ljubav na dar

Ženski akustični kvartet The Frajle u ponedeljak 10. aprila u 20 časova premijerno je na MTV-u predstavio svoj novi video

Svilajnac: Pokladni maskenbal i Leontinin koncert u Dino-parku

Svilajnčani su i ove godine organizovali program kojim će obeležiti Belu nedelju. Trinaestog marta održaće se tradicionalni Pokladni maskenbal, a

Niški džez sastav Jayus Jazz objavio album “Trial & Error”

Niški jazz rock sastav Jayus Jazz objavio je svoj album prvenac „Trial & Error“ u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*