Evrovizija ove godine sa zvižducima

Ako publika u Stokholmu bude negodovala i zviždala tokom predstojećeg takmičenja za pesmu Evrovizije, gledaoci ispred malih ekrana će to čuti, saopštila je švedska televizija SVT koja će uživo prenositi ovogodišnji Evrosong.

Prestonica Švedske je nakon pobede Mansa Selmerlova s pesmom “Heroes” u Beču prošle godine stekla pravo da bude domaćin 61. izdanja Pesme Evrovizije, koja će biti održana 14. maja.

Švedski javni servis je najavio da neće postavljati zvučne reduktore kao što je to 2015. učinila austrijska televizija ORF kako bi pre svega zaštitila ruskog predstavnika koji je već bio izviždan godinu dana ranije, u Danskoj.

Publika u sali tokom finalne večeri Evrovizije stekla je običaj da zviždi nakon izvođenja pesme s kojom Rusija učestvuje na takmičenju, ne da bi kaznila izvodđča ili kritikovala numeru, već da bi vladi u Moskvi poslala poruku u znak protesta protiv antihomoseksualnih zakona koje je uvela.

“Mi želimo da prikažemo što autentičniji spektakl. Nećemo ništa cenzurisati”, rekla je direktorka SVT-a u izjavi za Aftonbladet.

Prošlogodišnji domaćin Evrovizije, Končita Vurst, tražio je od publike da aplaudira ruskoj predstavnici Polini Gagarini, koja je prethodno bučno izviždana.

Uprkos zvižducima, Gagarina je osvojila drugo mesto sa pesmom “A Million Voices”.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Obnovimo staru zgradu Učiteljske škole u Jagodini

Danas, 09.juna, u 19č, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini i ovog puta biće organizovan humanitarni koncert za obnovu stare

Sergej Trifunović snimio mini film sa bendom Irie FM

Nakon prošlogodišnjeg uspeha singla „Kliziš“, kojim su napravili iskorak u odnosu na svoje reggae korene, Beogradski sastav Irie FM vratio

Grcima Nobelova nagrada za mir?

Grci predlažu da Nobelovu nagradu za mir dobiju stanovnici egejskih ostrva koji pomažu migrantima, ribolovci, penzioneri i glumica Suzan Sarandon

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*