Fotografija krompira vredna milion evra

Poznati 46-godišnji irski fotograf Kevin Abosch uspeo je da proda svoju neobičnu fotografiju za neverovatnih 1.000.000 evra.

Njena neobičnost se ogleda u činjenici da se na njoj nalazi samo krompir na crnoj podlozi. Ipak, to je bilo dovoljno neimenovanom evropskom biznismenu da za nju plati milion evra.

Krompir se tako pridružio setu Aboschovih fotografija po kojima je najviše poznat – portreti poznatih ličnosti na crnoj podlozi, gde se često čini da njihova lica izranjaju iz tame. Ali retki njegovi radovi prelaze vrednost od 260.000 evra.

Na svetu postoje tri verzije fotografije krompira. Jedna se nalazi u privatnoj kolekciji, druga je svoje mesto našla u muzeju u Srbiji kao donacija, a treća je prodata za spomenutih milion evra.

“Popili smo dve čaše vina, nakon čega je rekao da mu se fotografija sviđa. Nakon dodatne dve čaše je shvatio da je želi. O ceni smo se dogovorili za dve sedmice i to je najveća pojedinačna zarada na osnovu mojih fotografija”, rekao je Abosch.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Saudijska Arabija: Veliki muftija zabranio igranje šaha

Veliki muftija Saudijske Arabije šeik Abdullah al-Sheikh zabranio je igranje šaha u zemlji ističući kako je on i u islamu

Royal Travel – Vila Flisvos

Vila Flisvos koju čini kompleks od više zgrada, nalazi se na samoj obali Lygie, poseduje privatnu plažu opremljenu ležaljkama i

Milioner iz Londona traži cimere

Milioner Rupert Hant iz Londona odlučio je da iznajmi sobe svoje vile vredne četiri miliona evra! Ono što posebno zavredjuje

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*