Gimnazijalci u smeni sa bibliotekarima

U sredu, 13. aprila, učenice drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“, Jelena Vasić i Milica Milošević svoj dan su posvetile volontiranju u gradskoj biblioteci.

20160413_120902
Na početku su se susrele sa direktorkom Vesnom Crnković, koja ih je upoznala sa mnogobrojnim aktivnostima i nagradama biblioteke. Pošto su uz stručna objašnjavanja zaposlenih obišle sva odeljenja, Jelena i Milica su prionule na posao na Dečjem odeljenju i Odeljenju za odrasle korisnike.

20160413_114622 (1)

Uz pomoć koleginica Jasmine Živanović, Biljane Jovović i Danice Stojković-Vuković one su zaduživale i razduživale korisnike, sređivale fond biblioteke, a najviše truda su uložile u rashodovanje knjiga.

20160413_082123

Kažu da im se, osim odeljenja na kojima se radi sa korisnicima, naročito dopalo Zavičajno odeljenje. Iako su u biblioteci provele pravi radni dan koji je trajao osam sati, nestrpljive su da ponovo dođu i još jednom osete lepotu bibliotekarskog poziva.

Milun Vasić
Odeljenje za kulturno-obrazovne programe
i podsticanje čitanja

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Novi album Dubioza kolektiva dostupan besplatno na njihovom sajtu

“Happy Machine”, sedmi studijski album Dubioza Kolektiva službeno je objavljen 5. februara na njihovom sajtu, odakle se može besplatno preuzeti.

Sutra u Biblioteci: O značaju i porukama Sretenja 1804. i 1835. godine

Srpska omladinska organizacija SOKO i Narodna biblioteka “Radislav Nikčević” organizovaće u četvrtak, 18. februara u 18 časova predavanje o značaju

Festival Dev9t – Stvaraj dalje!

Ukoliko ste ljubitelji barem jedne od devet umetnosti (film, slikarstvo, vajarstvo, ples, književnost, arhitektura, fotografija, muzika i strip) posetite festival

1 comment

Write a comment
  1. Milica
    Milica 19 April, 2016, 13:10

    Trebalo bi više da pišete o problemima u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*