Gimnazijalci u smeni sa bibliotekarima

U sredu, 13. aprila, učenice drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“, Jelena Vasić i Milica Milošević svoj dan su posvetile volontiranju u gradskoj biblioteci.

20160413_120902
Na početku su se susrele sa direktorkom Vesnom Crnković, koja ih je upoznala sa mnogobrojnim aktivnostima i nagradama biblioteke. Pošto su uz stručna objašnjavanja zaposlenih obišle sva odeljenja, Jelena i Milica su prionule na posao na Dečjem odeljenju i Odeljenju za odrasle korisnike.

20160413_114622 (1)

Uz pomoć koleginica Jasmine Živanović, Biljane Jovović i Danice Stojković-Vuković one su zaduživale i razduživale korisnike, sređivale fond biblioteke, a najviše truda su uložile u rashodovanje knjiga.

20160413_082123

Kažu da im se, osim odeljenja na kojima se radi sa korisnicima, naročito dopalo Zavičajno odeljenje. Iako su u biblioteci provele pravi radni dan koji je trajao osam sati, nestrpljive su da ponovo dođu i još jednom osete lepotu bibliotekarskog poziva.

Milun Vasić
Odeljenje za kulturno-obrazovne programe
i podsticanje čitanja

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Odbojkaške utakmice će biti skraćene?

Svetska odbojkaška federacija predložila je da utakmice ubuduće budu ograničene na 110 minuta. To je jedna u nizu promene koja

U Svilajncu izložene grafike Salvadora Dalija: “Dali između zvezda i basni”

U Galeriji Centra za kulturu u Svilajncu krajem marta otvorena je izložba četrdesetak grafika čuvenog španskog svestranog umetnika Salvadora Dalija.

Zlatni ćuran Ivanu Bekjarevu

Pozorišni, televizijski i filmski glumac Ivan Bekjarev dobitnik je najvišeg priznanja 45. festivala “Dani komedije” – “Zlatnog ćurana” za životno

1 comment

Write a comment
  1. Milica
    Milica 19 April, 2016, 13:10

    Trebalo bi više da pišete o problemima u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*