Gladni ste znanja? Pohadjajte Stenford i Jejl iz vaše fotelje

Gladni ste znanja? Pohadjajte Stenford i Jejl iz vaše fotelje

Preko sto četrdeset prestižnih svetskih univerziteta na platformi Coursera nudi besplatno pohađanje više od 1.800 onlajn kurseva, na kojima korisnici mogu usvojiti različita znanja i naučiti različite jezike.

U vremenu kada je obrazovanje sve skuplje, 140 svetskih univerziteta rešilo je da ponudi potpuno besplatne kurseve svakome ko se registruje na internet platformu www.coursera.org. Ovaj korak predstavlja budućnost obrazovanja jer daje mogućnosti da se sa bilo koje tačke na planeti dobiju nova znanja i informacije.

Oblasti u kojima su organizovani kursevi su različiti – od umetnosti, filma, muzike, filozofije, psihologije, do prirodnih nauka, ekonomije, medicine, softverskog inženjeringa, i to na preko sto četrdeset prestižnih univerziteta kao što su Jejl, Djuk, Prinston, Stendford i mnogi drugi.

Veoma je prosto, treba samo da se registrujete i da odaberete kurs koji vas interesuje. Jednom ili dva puta nedeljno imate video predavanja koja treba da odslušate (u vreme koje vama odgovara), a sem toga dobijete i neki zadatak koji treba da spremite ili lekciju koju treba da naučite. Šaljete profesoru svoj esej, koji on ocenjuje, a na kraju kursa dobijete sertifikat.

Naravno, da bi se kurs pohađao, neophodno je znanje engleskog jezika, na kome se sprovodi većina kurseva, mada ima i onih na francuskom, španskom, nemačkom, italijanskom, pa i kineskom, a dostipni su i titlovi.

Platforma Coursera pokrenuta je 2012. godine, a u septembru 2015. dostigla je broj od 15 miliona korisnika. Dostupna je i kao aplikacija na Google play-u i u Aps store-u.

M.B.J.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Vreme je – da zamrznemo farmerke!

Fotografisanje zamrznutih farmerki je novi trend na Instagramu i Facebooku Ove zime na društvenim mrežama Instagram i Facebook postalo je

Britanac zaradio 20.000 evra prodajući – vazduh!

Dvadesetsedmogodišnji Britanac Leo De Watts zaradio je više od 20.000 evra tako što je Kinezima prodavao čisti vazduh. De Watts

Royal Travel – Vila Flisvos

Vila Flisvos koju čini kompleks od više zgrada, nalazi se na samoj obali Lygie, poseduje privatnu plažu opremljenu ležaljkama i

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*