Gladni ste znanja? Pohadjajte Stenford i Jejl iz vaše fotelje

by admin | March 13, 2016 2:10 pm

Preko sto četrdeset prestižnih svetskih univerziteta na platformi Coursera nudi besplatno pohađanje više od 1.800 onlajn kurseva, na kojima korisnici mogu usvojiti različita znanja i naučiti različite jezike.

U vremenu kada je obrazovanje sve skuplje, 140 svetskih univerziteta rešilo je da ponudi potpuno besplatne kurseve svakome ko se registruje na internet platformu www.coursera.org. Ovaj korak predstavlja budućnost obrazovanja jer daje mogućnosti da se sa bilo koje tačke na planeti dobiju nova znanja i informacije.

Oblasti u kojima su organizovani kursevi su različiti – od umetnosti, filma, muzike, filozofije, psihologije, do prirodnih nauka, ekonomije, medicine, softverskog inženjeringa, i to na preko sto četrdeset prestižnih univerziteta kao što su Jejl, Djuk, Prinston, Stendford i mnogi drugi.

Veoma je prosto, treba samo da se registrujete i da odaberete kurs koji vas interesuje. Jednom ili dva puta nedeljno imate video predavanja koja treba da odslušate (u vreme koje vama odgovara), a sem toga dobijete i neki zadatak koji treba da spremite ili lekciju koju treba da naučite. Šaljete profesoru svoj esej, koji on ocenjuje, a na kraju kursa dobijete sertifikat.

Naravno, da bi se kurs pohađao, neophodno je znanje engleskog jezika, na kome se sprovodi većina kurseva, mada ima i onih na francuskom, španskom, nemačkom, italijanskom, pa i kineskom, a dostipni su i titlovi.

Platforma Coursera pokrenuta je 2012. godine, a u septembru 2015. dostigla je broj od 15 miliona korisnika. Dostupna je i kao aplikacija na Google play-u i u Aps store-u.

M.B.J.

Source URL: http://tvnonstop.com/gladni-ste-znanja-pohadjajte-stenford-i-jejl-iz-vase-fotelje/