I Srbi će slaviti ako Leo osvoji Oskara!

I Srbi će slaviti ako Leo osvoji Oskara!

Svet, čini se, nikad pre nije bio složniji oko toga ko treba da osvoji Oskara za glavnu mušku ulogu. Prema prognozama, slavnog glumca Leonarda Dikaprija trebalo bi uskoro da vidimo kako u rukama drži najcenjeniju statuetu Holivuda, koju je, prema mišljenju mnogih, zaslužio odavno.

Ukoliko se ovakve prognoze pokažu tačnim, neće slaviti samo Leo. Proslave će biti organizovane širom sveta, a jedna od njih biće i u našoj prestonici – Beogradu.

“Planiraju se proslave u Londonu, Barseloni, Madridu, Dablinu i brojnim drugim gradovima, kojima se i mi priključujemo. U cilju dobre zabave, proslava na Trgu Republike u Beogradu ako Leo osvoji Oskara ove godine, navodi se na stranici eventa kreiranog na Fejsbuku.

Za sada je 6.000 Fejsbuk korisnika iz Srbije iskazalo zainteresovanost za ovaj dogadjaj, a 5.000 je potvrdilo dolazak.

Leonardo Dikaprio je do sada pet puta bio nominovan za Oskara – 1994. za ulogu u filmu “What’s eating Gilbert Grape”, 2005. za glavnu ulogu u filmu “Aviator”, 2007. za film “Blood diamond”, 2014. za “Wolf of Wall street”, i. konačno, ove godine za film “The revenant”.

Iako je sasvim jasno da je internet zajednica željna da vidi Lea sa Oskarom u rukama, slavni glumac se nije izjasnio da li uopšte doživljava kao neuspeh to što nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka do sada nije osvojio. Rekao je jedino da nije nimalo nervozan pred dodelu, jer je, kako kaže dao sve od sebe na snimanju.

„Ne znam zašto bih morao da budem nervozan. Obavio sam sve što treba. Na snimanju dajete sve od sebe i to je sve što možete da učinite“, rekao je Dikaprio u intervjuu za Bi-Bi-Si Radio 1 povodom premijere Povratnika u Velikoj Britaniji.

Osim njega, u kategoriji najbolji glumac nominovani su Brajan Krenston, Met Dejmon, Majkl Fasbender i Edi Redmejn.

Ovogodišnja, 88. po redu dodela Oskara održaće se 28. februara u Dolbi teatru u Los Anđelesu. Domaćin ove godine je glumac Kris Rok, a dodelu nagrada u ukupno dvadeset i četiri kategorije u direktnom prenosu i ove godine ćemo imati prilike da gledamo na prvom kanalu RTS-a.

M. B. J.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Dragan Velikić dobitnik 62. NIN-ove nagrade

Ovogodišnja književna nagrada NIN-a pripala je Draganu Velikiću za delo “Islednik” u izdanju Lagune. Odluku je doneo žiri u sastavu

Pedeset nijansi – oslobođeni

Džejmi Dornan i Dakota Džonson se vraćaju kao Kristijan Grej i Anastazija Stil u „Pedeset nijansi – Oslobođeni“, trećem nastavku

Elemental slavi izlazak duplog albuma “Tijelo”

Mnogo je povoda za slavlje u redovima Elementala. Naime, upravo je objavljen njihov novi, dupli album “Tijelo”, nominovani su za

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*