Izašla nova “Slova na struju”

Novi, 15. broj elektronskog časopisa za decu „Slova na struju“ dostupan je na sajtu Narodne biblioteke u Jagodini. I ovaj broj, uz logističku podršku ekipe iz biblioteke, uređuje Peđa Trajković, pеsnik, drаmski pisаc, ilustrаtor zа decu i osnivаč Prvog srpskog dečjeg kаbаreа ŠARENA RADIONICA.

I u ovom, kako ga Peđa naziva „polujubilarnom broju“, možete na preko 240 stranica bogato ilustrovanog teksta uživati u poznatim rubrikama.

075 (1)

Tema šema dilema obrađuje lik ovce u dečjoj književnosti. U ovoj rubrici možete pročitati pesme Tode Nikoletića, Ljubivoja Ršumovića, Peđe Trajkovića i mnogih drugih domaćih i stranih pesnika. Bliski susret pisane vrste rezervisan je za stvaralaštvo Roalda Dala, koji u svojim pesmama na duhovit način komentariše poznate svetske bajke. Vredi pročitati!

Stara slova vrede kao nova i to pokazuju stihovi petorice poznatih domaćih autora Dragana Lukića, Đorđa Fišera, Miroslava Antića, Brane Crnčevića i Duška Radovića, a u Spomenaru se prisećamo „Ranih jada“ Danila Kiša.

Slova do snova prate aktuelnu domaću produkciju, a vredi istaći „27 začkoljica iz života pingvina“ Igora Kolarova, „Tegleću sreću“ Pop Dušana Đurđeva, kao i „Mačka u šeširu“ Doktora Zusa, poznatog američkog strip crtača i pisca za decu. Idealno za izbor pesama za recitatorska takmičenja!

040

U rubrici Pismopisac književnik Vlada Stojiljković piše pisma nastavnici srpskog jezika, Međunarodnom udruženju pronalazača i golom caru. Urnebesno!

S knjigom oko sveta stižemo do Amerike, gde upoznajemo književnost ove velike države, shvatajući da je „Kolumbo znao gde da zaluta“.

160 (1)

Grrrramatika još jednom rešava vaše jezičke dileme, ovoga puta objašnjavajući razliku između „Škode“ i škode. Čarobna reč broja je …Đavo, a kao i uvek, saznajte svoju budućnost i slatko se nasmejte za kraj uz Horoskop Igora Kolarova.

NOVI, 15. BROJ ELEKTRONSKOG ČASOPISA ZA DECU „SLOVA NA STRUJU“ DOSTUPAN JE BESPLATNO NA SAJTU NARODNE BIBLIOTEKE U JAGODINI.

admin

admin

TV Non StopRelated Articles

Povratak Primal Screama sa novom pesmom i spotom

Kultni bend Primal Scream objaviće svoj 11. studijski album pod nazivom “Chaosmosis” 18. marta 2016. godine. U album će vas

Dragan Velikić dobitnik 62. NIN-ove nagrade

Ovogodišnja književna nagrada NIN-a pripala je Draganu Velikiću za delo “Islednik” u izdanju Lagune. Odluku je doneo žiri u sastavu

Tehnologija virtuelne realnosti u novim Spilbergovim filmovima

Američki režiser Steven Spieberg počeo je rad na projektu koji uključuje tehnologiju virtuelne realnosti. Spilberga je očigledno zainteresovala VR tehnologija,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*