Kakvo blago krije Eskobarova vila u Majamiju?

Radnici koji su rušili nekadašnju vilu Pabla Eskobara na Floridi pronašli su 600 kilograma težak sef koji još nisu otvorili, piše BBC.

Novi vlasnici vile, Kristijan de Berduar i njegova žena Dženifer Valopi, angažovali su profesionalne tragače za blagom, kako bi prošli kroz ruševine – naime, Eskobar je bio poznat po tome da je na svojim imanjima često skrivao ogromne količine novca koji naprosto nije mogao da opere kroz neke od legalnih poslova jer ga je bilo previše. Osim gotovine, po svojim je kolumbijskim kućama znao da skriva i velike količine dragog kamenja.

Početkom devedesetih Forbs je imovinu pokojnog kolumbijskog narko-bosa procenio na 30 milijardi dolara, a on sam je svojevrememo ponudio kolumbijskim vlastima da otplati spoljašnji dug države ako ga puste na miru.

Kad se sve to uzme u obzir, potez novih vlasnika vile koji su krenuli u potragu za blagom nije bez logike, što je pronalazak sefa i dokazao. Radnici su metalnu grdosiju pronašli u jednom od temelja kuće, a oduševljeni Kristijan je izjavio da je ovo za njega “kao da je pronašao sveti gral”. Sef će uskoro otvoriti na lokaciji daleko od očiju znatiželjnika, kada će konačno saznati da li se investicija isplatila.

Inače, radnici su jedan sef pronašli na početku demoliranja kuće, ali je taj “nestao” pre nego što su novi vlasnici stigli da ga otvore.

Ovu vilu je još 1987. godine od Eskobara konfiskovala američka vlada, a Kristijan i Dženifer nisu znali za istoriju kuće pre nego što su je kupili.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Sedamdeset knjiga godišnje recept za bogaćenje?

Bill Gates godišnje pročita najmanje 70 knjiga, što mu, kako kaže, daje veliku prednost nad drugim ljudima. Najpre ćemo se

Royal Travel – Vila Flisvos

Vila Flisvos koju čini kompleks od više zgrada, nalazi se na samoj obali Lygie, poseduje privatnu plažu opremljenu ležaljkama i

Saudijska Arabija: Veliki muftija zabranio igranje šaha

Veliki muftija Saudijske Arabije šeik Abdullah al-Sheikh zabranio je igranje šaha u zemlji ističući kako je on i u islamu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*