Kasna večera loša za mozak

Osim za srce i pritisak, konzumiranje hrane oko ponoći šteti i mozgu. Preciznije, negativno utiče na hipokampus

Da nije dobro jesti neposredno pre odlaska u krevet već znamo. Ali, osim za srce i pritisak, konzumiranje hrane oko ponoći šteti i mozgu. Preciznije, negativno utiče na hipokampus, deo u kom se formiraju sećanja.

Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji testirali su ovu teoriju na miševima, koji su primili blage elektrošokove. Jedna grupa hranjena je u toku dana, a druga kasno uveče. Sutradan su oni iz druge grupe pokazali strah, kad su stavljeni na mesto gde su prethodnog dana dobili elektrošok, što znači da su se setili. Miševi iz prve grupe nisu imali strah, što naučnici objašnjavaju činjenicom da su oni noćne životinje, a hranjeni su danju, u pogrešno vreme, što je imalo negativne efekte na pamćenje.

Ova teorija nije proverena na ljudima, ali naučnici veruju da isti princip važi i kod nas, zato izbegavajte jelo kad bi trebalo da spavate.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Privatni lajt šou: LED patike za ples sve popularnije

Iako podsećaju na dečije patike sa svetlosnim efektima, nove patike sa LED svetlom, koje prati vaše plesne korake, postale su

Uz pomoć “smartwatcha” roditelji će moći da kontaktiraju decu i prate njihovo kretanje

Zabrinuti očevi i majke sada imaju novi način komunikacije sa svojom decom, i to preko novog dečjeg “pametnog sata”, koji

Ovako nedostatak sna utiče na vaše telo

Da li se sećate kada ste se poslednji put pošteno naspavali? Ako je odgovor negativan, niste jedini, ali vreme je

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*