Klizanje: Zabava koja donosi dobro organizmu

Klizanje na ledu je veština koju svi lako mogu da nauče, ali je najbolje kada se zavoli još u detinjstvu. Smatra se da prve korake na ledu deca mogu da naprave sa dve ili tri godine, a već sa četiri godine spremni su za školu klizanja, mada nije kasno ni ako počnu sa sedam ili osam godina. Koliko vremena će im biti potrebno da nauče stabilno da stoje na klizaljkama zavisi od spretnosti i prethodnog iskustva sa sličnim sportskim rekvizitima – rolšuama ili rolerima.

Osim dobre zabave, kretanjem po zaleđenoj ploči tokom pola sata utrošićete oko 200 kalorija, ali će se, takođe, učvrstiti noge, zadnjica i ojačati trbušni mišići. Prednost klizanja je što uz muziku i ples utiče na pravilno držanje tela i gracioznost pokreta.

Osim toga, klizanje je odlična fizička aktivnost jer poboljšava ravnotežu i koordinaciju pokreta, utiče na potrošnju kalorija, razvija aerobnu sposobnost, ojačava mišiće butina i zadnje lože.

Istraživanja su pokazala da klizanje doprinosi većoj gustini kostiju. Jedno istraživanje pokazalo je da je nakon 30 meseci profesionalnog treninga hokeja na ledu, izmerena gustina kostiju kod klizača bila znatno povećana u celom telo, a naročito u kukovima i kičmi.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Apple izgubio trku: Samsung prodao mnogo više “pametnih” telefona u 2015. godini

Samsung je prošle godine “bombardovao” tržište svojim smartfonima, a južnokorejska kompanija je prodala više uređaja nego bilo koja druga u

Šest najsmrtonosnijih turističkih atrakcija na svetu

Dok neki putovanje zamišljaju kao lenškarenje na plaži drugi uopšte i ne žele da krenu na put bez uključenih avantura.

Fejsbuk uskoro “emocionalno inteligentniji”

Korisnici Fejsbuka širom sveta sada će imati znatno više opcija na raspolaganju od prostog lajka kada požele da odreaguju na

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*