Konačno stiže – Lenovo smartphone sa Tango tehnologijom

Izvesno je da ćemo ga imati na tržištu ovog leta – smartphone Lenovo je prvi telefon sa ugrađenom platformom Project Tango, koja poseduje specijalne senzore za napredno 3D praćenje pokreta i dubine prostora.

Platforma Project Tango dolazi iz Google laboratorija. Njen razvoj je započet pre gotovo dve godine i do sada je bila dostupna samo programerima. Suština je – na osnovu posebno projektovanih senzora dobiti aplikacije sa potpuno novim kvalitetom proširene reanosti i virtuelnog okruženja.

Osim za virtuelnu realnost, Project Tango se koristi za kreiranje aplikacija namenjenih stvarnom  okruženju – uređaji koji platformu poseduju mogu da izmere rastojanja mnogo preciznije od standardnih smart telefona, što ih čini pogodnim za navigaciju i mapiranje u zatvorenom prostoru, izgradnju, projektovanje, dizajn i srodne discipline.

Lenovo Android telefon sa Tango tehnologijom biće, dakle, prvi uređaj te vrste koji će se naći pred svima nama, u prodavnicama. Predstavnici Lenovo i Google tima, koji su vest objavili na sajmu CES u Las Vegasu, potvrdili su da telefon pokreće Qualcomm Snapdragon procesor i da na aplikacijama vredno rade. Čekamo ga!


Tags assigned to this article:
LenovoGooglesmartphoneProject Tangoandroid

Related Articles

Fejsbuk uskoro “emocionalno inteligentniji”

Korisnici Fejsbuka širom sveta sada će imati znatno više opcija na raspolaganju od prostog lajka kada požele da odreaguju na

Facebook ponudio novu opciju ljubiteljima sporta

Nazvana Facebook Sports Stadium, nova opcija namenjena je ljubiteljima sporta, a korisnici će pomoću nje u svakom trenutku moći da

Naučnici otkrili najveći solarni sistem u svemiru

Istražujući planetu za koju su mislili da slobodno luta svemirom, grupa naučnika i astronoma je otkrila da se ona u

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*