LISABON – PORTO 29.04./05.05.

Lisabon, glavni grad Portugalije, smešten na obalama reke Težo, najduže reke Iberijskog poluostrva, prostire se na sedam brežuljaka. U XVII veku grad je pretrpeo veliki zemljotres u kom je poginulo oko 90 000 ljudi tako da je većina građevina tog doba koju su za sobom ostavljali brojni vladari uništena. Ipak, nakon višegodišnje obnove grad je uspeo da povrati stari sjaj i svoje mesto centra Portugala. Grad obiluje prelepim građevinama nastalim posle zemljotresa 1755. godine. Prepoznatljiv je po Lisabonskoj katedrali koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce grada, zatim kuli Belem odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja, tvrđavi Sv. Đorđa, Alfami-najstarijem delu grada, brojnim muzejima, restoranima i gostoljubivom narodu.

Porto, drugi po veličini grad u Portugaliji, ime vuče korene od naziva starorimskog grada na datom mestu koji se zvao Portus Kale. Od datog naziva je izveden ne samo naziv današnjeg grada (koji znači luka), nego i naziv države.. Portugalci često grad nazivaju prosto luka, sa određenim članom O ispred (O Porto), pa se stoga u nekim jezicima ustalio oblik naziva Oporto. Romantici vole drugo objašnjenje i insistiraju da je konfuzija nastala davno kada su stranci pogrešno pročitali nazive na buradima vina koja su se prevozila tokom reke Duro (Douro). Porto nudi mnogo više od jezičkih akrobacija. On je grad mostova, spoj tradicionalnog i modernog, interesantan i harizmatičan i kao takav zauzima važnu poziciju na turitičkoj mapi sveta. Centralni bulevar Avenida dos Aliados, obale reke Douro zaštićene od strane UNESCO-a, crkva Sao Francisco i Santa Clara i druge impresivne građevine učiniće vaš boravak drugačijim. Porto je dom jedne od najlepših knjižara na svetu Lello. Sagrađena 1906, liči na mesto iz bajke. Neogotska spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i stepeništem boje crvenog karanfila. Domicilno stanovništvo kaže se da je upravo ta radnja inspirisala J. K. Rouling da smisli scenografiju za Harija Potera.

PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1 Beograd-Minhen-Lisabon

(subota, 29.april 2017.) BEOGRAD – MINHEN – LISABON Sastanak grupe na šalteru agencije “Filip Travel” na aerodromu dva sata

pre poletanja aviona za Minhen na liniji LH1729 u 16:45. Dolazak u Minhen u 18:20, nastavak putovanja za Lisabon na liniji LH1792 u 19:10, dolazak u Lisabon u 21:20. Transfer do hotela, smeštaj, Noćenje.

Dan 2 Lisabon

(nedelja, 30.april 2017.) LISABON Doručak. Polazak na poludnevno razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuda kljunova,Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkridima…Po završetku slobodno popodne, individualan povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 Lisabon

(ponedeljak, 01.maj 2017.) LISABON – KAŠKAIŠ – EŠTORIL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogudnost

organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kaškaiš i Eštoril, šetnja gradidem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak Kraljevske palate, nastavak za Kaškaiš i Eštoril. Cena izleta je 55€ za minimum 20 prijavljenih putnika (u cenu je uključena ulaznica za Kraljevsku palatu). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 Lisabon

(utorak, 02.maj 2017.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, razgledanje grada. Noćenje.

Dan 5 Lisabon – Porto

(sreda, 03.maj 2017.) LISABON – BATALJA – KOIMBRA – PORTO Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Batalju, obilazak manastira Santa Maria Da Vitorio iz XV veka, uvrštenog u kulturnu baštinu UNESCO. Nastavak putovanja za Koimbru, jedan od najstarijih univerzitetskih gradova Evrope. Panoramsko razgledanje grada sa mogudnošdu obilaska Univerziteta. Nastavak putovanja za Porto. Dolazak u Porto, smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 6 Porto

(četvrtak, 04.maj 2017.) PORTO / GAIA Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gde se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih građevina potrebno je spomenuti Gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII veku u baroknom stilu, Crkvu Klerižos i Staru berzu sa veoma lepim “Arapskim salonom”. Nakon obilaska Porta vožnja žičarom do Gaie, gradić sa druge strane reke Duro, degustacija vina u jednoj od lokalnih vinarija. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 7 Porto-Frankfurt-Beograd

(petak, 05.maj 2017.) PORTO – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na transfer na aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1179 u 16:40. Dolazak u Frankfurt u 20:15, nastavak putovanja za Beograd u 22:05 na liniji LH1410. Dolazak u Beograd u 23:50. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 695 – 670EUR

*Treća osoba – 660eur

* Doplata za 1/1 – 165eur

Screenshot_5

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

-Smeštaj na bazi 6noćenja sa doručkom u hotelima sa 4* u Lisabonu i Portu

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Lisabon, Porto-Frankfurt-Beograd

-Transfere prema programu

-Panoramsko razgledanje Lisabona

-Razgledanje Batalje sa ulaznicom za manastir

-Panoramsko razgledanje Koimbre

-Razgledanje Porta sa ulaznicom za

-Vožnja žičarom Porto-Gaia-Porto sa degustacijom vina u jednoj od lokalnih vinarija

-Usluge vodiča-pratioca grupe za minimum 20 prijavljenih putnika

-Organizaciju putovanja

U CENU NIJE UKLJUČENO:

-Aerodromske takse 179€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni sve do dana polaska na put)

-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

-Gradsku taksu u iznosu od 1€ dnevno po osobi, plaćanje na recepcijii hotela

-Fakultativne izlete

-Ostale usluge

OPIS HOTELA:

Vip Suites Do Marques De Sa 4* www.viphotels.com

Lokacija: Hotel se nalazi u blizini starog jezgra grada, 150m je udaljen od Trga Merkež de Pompal. Sobe: 84 sobe, svaka ima kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, TV, telefon, sef i mini bar. Sadržaj: U sastavu hotela se nalazi saal za doručak, bar, sala za sastanke i wi fi konekcija na recepciji hotela.

Belver Beta Porto 4* http://hotelbetaporto.belverhotels.net

Lokacija: Nalazi se u severnom delu grada, od centra je udaljen oko 3,5km. Soba: 126 soba, svaka ima kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, TV, telefon i mini frižider. Sadržaj: U sastavu hotela se nalazi sala za doručak, bar, unutrašnji bazen, đakuzi, fitness zona, sala za sastanke.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra, Kaškaiš I Eštoril”. Cena: 55 evra. U cenu je uključena ulaznica za Nacionalnu palatu u Sintri i usluge vodiča. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a pladanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

– Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. – Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intesa).

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U agenciji je moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača UNIQA.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

– Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. – U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja agencije, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Ministarstva turizma Republike Srbije.

SUPERNOVA Travel

11000 Beograd, MajkeJevrosime 29,

T: 011/ 33-73-183 (5 linija) M: 065/8874 782 (065 TURISTA)

office@supernovatravel.rs

www.supernovatravel.rs // www.kopaonik.travel

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Royal Travel – Vila Flisvos

Vila Flisvos koju čini kompleks od više zgrada, nalazi se na samoj obali Lygie, poseduje privatnu plažu opremljenu ležaljkama i

Vanzemaljci već mrtvi?

Razlog zašto još uvek nismo pronašli tragove života na drugim planetama zapravo zvuči prilično depresivno – zato što su oni

Ripaljka – najviši vodopad i prvi spomenik prirode Srbije

Vodopod Ripaljka kraj Sokobanje stavljen je pod zaštitu države na današnji dan pre tačno 68 godina, kao prvi spomenik prirode

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*