Mjuzikl pozorišta “MMASKA” “Povratak u Oz” očarao svilajnačku publiku

Nedavno je u punoj sali Centra za kulturu u Svilajncu izveden dugo pripremani mjuzikl novosnovanog Omladinsko – amaterskog pozorišta “MMaska”. Predstavu je napisao mladi pesnik i pisac Stefan Lazarević, koji u predstavi tumači lik Strašila, dok je predstavu režirao inicijator pozorišta i diplomirani glumac Mladen Miljković.

Publika je aplauzom od nekoliko munuta, ovacijama i pozitivnim kritikama pokazala da je ova predstava zaista kako su je nazvali “multimedijalni spektakl”, iza koga je ostao trud profesionalnog tima.
Nakon predstave oduševljeni i zadovoljni reditelj i glumac Mladen Miljković koji u predstavi tumači lik OZ-a podelio je utiske sa nama.

oz5

– Ovo je čudo, prezadovoljan sam i po prvi put ponosan na sve. Šta Vam mogu reći, publika je rekla svoje, uživao sam, ponosno poklonio njihovih aplauzima koji su trajali dugo. Samo mogu da im se zahvalim na tome. Znam da imamo divnu publiku, a njima moj veliki poklon što su prepoznali da želimo, da možemo i da hoćemo da ih edukujemo, zabavimo i oduševimo. Pola godine radim na ovom spektaklu, aktivno dva meseca sa glumcima, obratili smo pažnju na svaki detalj počevši od kostima gde sam svakodnevno bio u krojačkoj radnji Živanke Mitrović i spremili smo 15 kostima. Zatim dve nedelje u Wolf studiju Vuka Starinca…itd. Hvala svim dragim ljudima, spominjem ih stalno. Moram reći da sam od otvaranja pozorišta prošao i kroz prelepe i ružne trenutke. Međutim, bez komentarisanja i opterećivanja nastavio sa radom i publici pružili ovo čudo. I sada vredi boriti se za njih i njihove osmehe. Glumci moji hvala, kaže Mladen Miljković.

oz3

Važno je pomenuti i one ljude bez kojih ne bi bilo ni večerašnje predstave, a njima je mladen posebno zahvalan i odaje im priznanje za uspešno održanu premijeru. Pre svega tu je Opština Svilajnac koja je prepoznala značaj Omladinskog pozorišta i obezbedila novac za predstavu. Zatim i tim od dvadesetak ljudi.

oz7

To su pre svega glumci (Anđela Milosavljević, Sara Rajičić, Anica Radovanović, Katarina Krunić, Milan Aćimović, Stefan Lazarević i Mladen Miljković), plesači koji su začinili ovaj mjuzikl u koreografiji Đurđije Brzanović (Aleksandar Nešković, Sara i Lara Rajičić, Milena Nikodijević, Petar Ilić, Raša Calić, Đurđija Brzanović, Aleksandra Radivojević), muziku je uradio Vuk Starinac (Wolf studio), kostime je sašila Živanka Mitrović, šminku Marina Milojević, rasvetu Saša Milanović, rekvizitu Sara Rajić, scenografiju Ana i Maja Marković, organizatori Ivana Milovanović i Aleksandra Radivojević. Predstava je najavljena plakatima Vladana Jovanovića, kao i naslovnom numerom “Duga” koju je snimila Tamara Nikolić, a spot je vešto kamerom zabeležio Filip Vićentijević.

oz8

Predstava će biti izvođena još nekoliko puta do juna u Svilajncu i u okolnim gradovima, a od juna očekuje nas premijera novog mjuzikla, o čemu će nas vredni Mladen uskoro obavestiti.


M.Mirković
Foto: D. Jevremović


Related Articles

Večeras premijera filma “Život ispred svega”

Večeras u 20 sati će u jagodinskom Kulturnom centru premijerno biti prikazan prvi jagodinski dugometražni film, edukativnog karaktera, koji govori

Kiki Lesendrić i Piloti u Jagodini 12. februara

U susret Danu zaljubljenih: Kiki Lesendrić i grupa PILOTI nastupiće u jagodinskom Kulturnom centru 12. februara u 20 sati. Kiki

ARTAN LILI veceras na NON STOP web radiju

Sa VELIKIM zadovoljstvom Vam predstavljamo najbolje singleve grupe Artan Lili. Grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Nakon izvesnih personalnih

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*