Na prvom “Protonu” u Svilajncu: Svet biljaka, terarijuma, forenzike, arheologije…

Na prvom “Protonu” u Svilajncu: Svet biljaka, terarijuma, forenzike, arheologije…

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu organizuje svoj prvi Festival nauke „Proton“ 4. i 5. marta 2016. godine u periodu od 10 do 18 časova. Učesnici festivala i njihovi saradnici potrudiće se da na zanimljiv i interesantan način predstave svoju naučnu delatnost, najavljuju u Centru.

Učešće na festivalu nauke uzele su relevantne i značajne institucije Republike Srbije, a ovo je jedinstvena prilika da posetioci vide najatraktivnije postavke Prvog festivala nauke u Prirodnjačkom centru.

12743903_1748289855403387_7837251509241000355_n

Na uzbudljivoj strani zakona – Pripadnici MUP Srbije, PU Jagodina, odsek kriminalističke i protivdivizione tehnike, demonstriraće moderne forenzičke načine vršenja uviđaja krivičnih dela i druge delatnosti iz ove oblasti.

Život biljke – naš vazduh – Gimnazija „Svetozar Marković“, Niš: Biljke su svuda oko nas, a iz dubina tla i s visina nebeskog svoda uzimaju ono čime će pokrenuti sve organizme oko sebe, pa i sebe same. Osvetlićemo teme o tome zašto su biljke baš zelene, šta rade danju, a šta noću, a vi saznajte baš sve što hoćete o „zelenim čudima“ koje (naš) život znače.

Prošlost koja otkriva tajne – Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu – Klub studenata arheologije Beograd: Zemlja čuva mnoge tajne, ali kada je reč o arheološkim nalazašitima uz pomoć naučne rekonstrukcije mnoge drevne tajne uspešno ugledaju svetlost dana.

Drumska strela – Prva srpska formula: Formula student tima Mašinskog fakulteta.

NAVAK – Nacionalna vozačka akademija i SAT media group.

Svet terarijuma – PMF Kragujevac i individualni izlagači – upoznajte se sa živim svetom terarijuma: zmijama, paucima, gušterima…

Experteen program – Svilajnac: Posebno smo ponosni na preko 100 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac, učesnika našeg festivala nauke, koji su obučeni za izvođenje zanimljivih ogleda iz fizike i hemije u okviru našeg programa “ExperTeen”.

Jedna od osnovnih uloga Prirodnjačkog centra Srbije je promovisanje nauke i približavanje naučnih sadržaja široj publici na jedan moderan i inovativan način. Sa tim ciljem i organizuje Festival nauke „Proton“, koji će postati tradicija narednih godina.

Foto: Facebook/Prirodnjacki centar Srbije Svilajnac

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Zanimljiva izložba u Zavičajnom muzeju: “Maske u Pomoravlju”

U Zavičajnom muzeju Jagodine, u subotu, 19. marta, biće otvorena izložba “Maske u Pomoravlju”, autora mr Miodraga Aleksića, etnologa, i

Marko Gajić obara Ginisov rekord u nedelju!

Istruktor Cross-fita kluba Philates – Marko Gajic, u nedelju 25.februara pokusace da obori Ginisov rekor u disciplini CHEST TO GROUND

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*