Na prvom “Protonu” u Svilajncu: Svet biljaka, terarijuma, forenzike, arheologije…

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu organizuje svoj prvi Festival nauke „Proton“ 4. i 5. marta 2016. godine u periodu od 10 do 18 časova. Učesnici festivala i njihovi saradnici potrudiće se da na zanimljiv i interesantan način predstave svoju naučnu delatnost, najavljuju u Centru.

Učešće na festivalu nauke uzele su relevantne i značajne institucije Republike Srbije, a ovo je jedinstvena prilika da posetioci vide najatraktivnije postavke Prvog festivala nauke u Prirodnjačkom centru.

12743903_1748289855403387_7837251509241000355_n

Na uzbudljivoj strani zakona – Pripadnici MUP Srbije, PU Jagodina, odsek kriminalističke i protivdivizione tehnike, demonstriraće moderne forenzičke načine vršenja uviđaja krivičnih dela i druge delatnosti iz ove oblasti.

Život biljke – naš vazduh – Gimnazija „Svetozar Marković“, Niš: Biljke su svuda oko nas, a iz dubina tla i s visina nebeskog svoda uzimaju ono čime će pokrenuti sve organizme oko sebe, pa i sebe same. Osvetlićemo teme o tome zašto su biljke baš zelene, šta rade danju, a šta noću, a vi saznajte baš sve što hoćete o „zelenim čudima“ koje (naš) život znače.

Prošlost koja otkriva tajne – Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu – Klub studenata arheologije Beograd: Zemlja čuva mnoge tajne, ali kada je reč o arheološkim nalazašitima uz pomoć naučne rekonstrukcije mnoge drevne tajne uspešno ugledaju svetlost dana.

Drumska strela – Prva srpska formula: Formula student tima Mašinskog fakulteta.

NAVAK – Nacionalna vozačka akademija i SAT media group.

Svet terarijuma – PMF Kragujevac i individualni izlagači – upoznajte se sa živim svetom terarijuma: zmijama, paucima, gušterima…

Experteen program – Svilajnac: Posebno smo ponosni na preko 100 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac, učesnika našeg festivala nauke, koji su obučeni za izvođenje zanimljivih ogleda iz fizike i hemije u okviru našeg programa “ExperTeen”.

Jedna od osnovnih uloga Prirodnjačkog centra Srbije je promovisanje nauke i približavanje naučnih sadržaja široj publici na jedan moderan i inovativan način. Sa tim ciljem i organizuje Festival nauke „Proton“, koji će postati tradicija narednih godina.

Foto: Facebook/Prirodnjacki centar Srbije Svilajnac

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Koliko pobeda treba Zvezdi za Top8?

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u četvrtak uveče Cedevitu sa 94:74 i ostvarili četvrtu pobedu u Top16 fazi Evrolige. Ekipa

Kiki Lesendrić i Piloti u Jagodini 12. februara

U susret Danu zaljubljenih: Kiki Lesendrić i grupa PILOTI nastupiće u jagodinskom Kulturnom centru 12. februara u 20 sati. Kiki

Dikaprio (ne)će igrati Putina?

Četiri glumca su u trci za ulogu ruskog predsednika Vladimira Putina u novom projektu „Putin“, reditelj će biti dvostruki oskarovac,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*