Najbolja predstava Rodoljupci, najsmešnija Klaustrofobična komedija

Najbolja predstava Rodoljupci, najsmešnija Klaustrofobična komedija

Predstava “Rodoljupci” Narodnog pozorišta iz Beograda proglašena je najboljom na 45. festivalu “Dani komedije” u Jagodini, dok je publika za najsmešniju izabrala predstavu “Klaustrofobična komedija” Zvezdara teatra.

“Rodoljupcima”, u režiji i scenografiji Andraša Urbana, pripala je nagrada “Mija Aleksić”, a “Klaustrofobičnoj komediji” Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića, nagrada “Miodrag Petrović Čkalja” i statueta “Jovanča Micić”.

Publika je tu predstavu, od ukupno sedam, ocenila prosečnom ocenom 4,83 što je jedna od najviših ocena u istoriji festivala.

Žiri je dodelio tri ravnopravne nagrade i statuete “Ćuran” za najbolja glumačka ostvarenja, Nebojši Glogovcu za ulogu Adama u predstavi “Razbijeni krčag” Hajnriha fon Klajsta, u izvodjenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Igora Vuka Torbice, zatim Ljubomiru Bandoviću za ulogu Save odžačara u predstavi “Klaustrofobična komedija” i Vladici Milosavljević za ulogu gospodje Marte Rul u predstavi “Razbijeni krčag”.

Kako je kasno sinoć saopšteno, nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje i statuetu “Ćuran” žiri je dodelio Igoru Vuku Torbici za “Razbijeni krčag”.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dobila je Nevena Ristić za ulogu Nine Herbert, a za najboljeg mladog glumca Marko Janketić za ulogu Vuleta milicionera, oboje u predstavi “Klaustrofobična komedija”.

Nagrada “Nikola Milić” za najbolju epizodnu ulogu dodeljena je Jovanu Toročkom za ulogu Žorža u predstavi “Prso” Remija de Voa u izvodjenju Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, u režiji Olivere Djordjević.

Nagrada za kostimografiju propala je Jelisaveti Tatić Čuturilo za predstavu “Razbijeni krčag”, a nagrada za scenografiju Branku Hojniku za istu predstavu.

Specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru dobio je ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu za predstavu “Rodoljupci”.

Selektor ovogodišnjeg festivala komedije je rediteljka Ivana Vujić, a u žiriju su bili teatrolog Raško Jovanović, glumica Branka Pujić i književnik iz Jagodine Živorad Djordjević.

Nagrade će biti uručene večeras, na Svetski dan pozorišta 27. marta, kada se festival zvanično završava.

Na zatvaranju festivala glumcu Ivanu Bekjarevu biće uručena nagrada za životno delo i statueta “Zlatni ćuran”.

Poslednje festivalske večeri, u čast pobednika nastupiće glumci Dadova sa predstavom “Rucante” u režiji Slavenka Saletovića.

Izvor: Beta

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Članarina u biblioteci samo 300 dinara!

Obaveštavamo vas da će u periodu od 21.04. do 27.04.2016 godišnja pojedinačna članarina u jagodinskoj gradskoj biblioteci biti snižena za

Tradicionalna koncertna proslava Marčelovog rođendana

Sada već tradicionalna koncertna proslava Marčelovog rođendana, održaće se 21. januara u šarmantnom okruženju Bitefartcafea.   Marčelovi rođendanski koncerti su

“Mašu i medveda” gledalo milijardu ljudi!

Popularni ruski animirani film “Maša i medved” dospeo je na listu video snimaka na YouTube-u koji su osvojili više od

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*