Odmor nakon vožnje bicikla i kako ga najbolje iskoristiti

Tvoja vožnja je gotova, uspeo si da dodjes do kuće, zaslužio si kafu. Šta radiš sledeće?

PROVERI SVOJU STATISTIKU
Ovim ne samo da ćeš imati uvid da li napreduješ u svom treningu, već ćeš moći da vidiš koliko si kilometara prešao, svoj put, koliko si kalorija utrošio, da se pohvališ prijateljima, da li si oborio lični rekord ili ako nisi, uvek možeš da okriviš vetar. Potreban ti je samo telefon sa GPS-om i to je sve.

OČISTI BAJS
Ne bi bilo loše da s vremena na vreme, makar jednom sedmično očistiš svoj bajs, time ne smao da ćeš delovima produžiti vek trajanja i sebe spasiti nervoze ako ti se nešto desi usred nedođije, nego, budimo realni, bicikli mogu biti i preskupi pa ne bi bilo loše povesti računa o tome.

ISTEGNI SE
Ovaj savet izgleda kao da smo čuli hiljadu puta, ali vredi ga čuti minimum još toliko. Ako si proveo određeno vreme u istom položaju, tvojim mišićima će trebati neko vreme da se naviknu na novi položaj, zato izdvoj nekih 15 minuta posle vožnje za najobičnije istezanje. Ideja je da se poveća fleksibilnost tela, a u smislu oporavka da se pojača cirkulacija. Vremenom ćeš zaboraviti na bol u nogama ili leđima.

OLAKŠAJ SVOJIM NOGAMA
Postoji pravilo: Nikada ne stoj ako možeš da se nasloniš, nikad se ne naslanjaj ako možeš da sedneš i nikad ne sedi ako možeš leći. U biciklizmu ovo pravilo je „a must“ rečnikom modnih kreatora. Seti se koliko puta si se vratio sa treninga i podigao noge na sto i onda ustao da skokneš po nešto i imao osećaj da su ti noge od olova? To je zato što isto kao i tebi, i tvojim nogama je potrebno vreme da se vrate u normalu.

Vladimir Stojanović

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Ostati zdrav

Period između godišnjih doba idealan je period da nahvatamo neku neželjenu groznicu i taman kada Sunce konačno počne da sija,

Deco, čuvajte se baobaba!

Piše: Emina Ignjatović Čitava protekla godina mi je u nekakvoj magli i, pravo da vam kažem, nekad imam utisak da

Reč – dve kroz vreme

Piše: Emina Ignjatović Pre nekoliko dana, draga drugarica poslala mi je video koji me je razgalio i naterao da razmislim

1 comment

Write a comment
  1. Sasa
    Sasa 3 May, 2016, 08:55

    Posle duze voznje biciklom pospremim svoj bicikl malo se odmorim i istusiram pogledam neki film i izadjem lagano da prosetam parkom.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*