“Opkladi veka” nagrada Americkog udruženja producenata

Film “Opklada veka” (The Big Short) Adama Mekeja dobitnik je nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America – PGA), saopšteno je u Los Anđelesu.

Film s Bredom Pitom, Stivom Karelom, Kristijanom Bejlom i Rajanom Goslingom, takođe je nominovan u pet kategorija za Oskara, među kojima za najbolji film, najbolju režiju (Mekej) i najboljeg glumca u sporednoj ulozi (Kristijan Bejl).Ostvarenje prema istoimenom knjizi Majkla Luisa govori o finansijskoj krizi 2008. godine u SAD, ali na tragikomičan način.

Američko udruženje producenata, za razliku od prognoza, dao je prednost tom filmu, iako je favorit “Povratnik” (The Revenant) meksičkog reditelja Alehandra Gonsalesa Injaritua s Leonardom DiKaprijom u glavnoj ulozi. Taj film je dobio 12 nominacija za Oskara.

PGA je prošle godine nagradio film “Čovek ptica” (Birdman) tog meksičkog reditelja, koji je potom osvojio Oskara za najbolji film.

U kategoriji televizije, PGA je nagradio “Igru prestola” za najbolje dramsko ostvarenje i “Transparent” za najbolju komediju.

Nagrađen je i dokumenartni film “Ejmi” o britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus, preminuloj 2011. godine, i animirani film “Vice Versa” u Diznijevoj produkciji.

Dodelom nagrade Zlatni Globus 10. januara u Los Anđelesu, počela je holivudska sezona dodele filmskih i televizijskih nagrada.

Kao i Zlatni Globus, nagrade PGA i Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America – DGA), čija je dodela 6. februara, predstavljaju pouzdan pokazatelj ko će osvojiti prestižnog Oskara čija je svečana dodela ove godine zakazana za 28. februar.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

„Električni orgazam“ sutra u Jagodini u AKC

U subotu 18. maja u prostorijama Alternativnog Kulturnog Centra legendarni rock sastav „Električni Orgazam“ održaće svoj koncert u ime 40

Francuzi vole Pavića

Reizdanje “Hazarskog rečnika”, koje je izašlo u Parizu na rođendan njegovog autora Milorada Pavića 15. oktobra, prodato je za nešto

Da li grupa One direction odlazi u istoriju?

“History”, treći zvanični singl sa petog studijskoga albuma „Made In A.M“, snimljen je pre svega kao posveta odanoj i ogromnoj

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*