Par koji fotografiše parove: Aleksa i Mina

Mladi Jagodinci Mina Milovanović (27) i Aleksa Đorđević (23) poznati su, sem po svojoj lepoti i atraktivnosti, i kao inovativni fotografi venčanja. Njihovi radovi impresioniraju, kako zbog modernih ideja, motiva i odabranih predela, tako i zbog same obrade slika, kojoj takođe posvećuju dosta pažnje.

Aleksa and Mina 08_resize

Aleksa se za fotografisanje zainteresovao pre više od osam godina, samostalno se usavršavao i učio, kako bi ovim poslom ozbiljnije počeo da se bavi 2010. godine. Mina se sa fotografijom kao predmetom susrela kao student grafičkog dizajna na akademiji u Beogradu, a posle je upisala i završila kurs fotografije na jednom beogradskom institutu. 2013. godine njih dvoje su se upoznali i zaljubili, a kako kažu, na to su sigurno uticala i zajednička interesovanja. Godinu dana kasnije, Mina i Aleksa postali su i poslovni partneri – oformili su “Aleksa&Mina weddings” i počeli da se bave fotografisanjem venčanja.

– Na ideju da fotografišemo venčanja smo došli kada smo bili na Krfu 2014. godine i pošto nismo imali mladence da tako nešto odmah i isprobamo, morali smo da improvizujemo, tako da sam baš ja bila u ulozi mlade, ali bez mladoženje. :) Iskoristili smo jedno predivno planinsko selo, koje je inače skoro napušteno i zove se Chlomos (obavezno posetite ukoliko budete nekada išli na Krf). Kupili smo jednu običnu belu haljinu u grčkom stilu, a Aleksa je napravio bidermajer i napravili smo fotografije na koje smo stvarno ponosni, budući da smo dobili mnoštvo pozitivnih komentara, i mislim da su baš te fotografije zaslužne za naš dobar početak u ovom poslu – ispričala je Mina za NON STOP portal.

Aleksa and Mina 02_resize

Ona i Aleksa trenutno žive na relaciji Jagodina-Beograd-Novi Sad jer su zbog posla stalno u pokretu. Kažu da svoj posao obožavaju i maksimalno uživaju u njemu, a to što su u vezi i rade zajedno vide samo kao prednost jer više vremena provode zajedno i imaju mnogo više zajedničkih tema.

– Mislim da ono u čemu se izdvajamo od drugih jesu i ideje što se tiče samog fotografisanja mladenaca na nekoliko različitih lokacija, za koje se uvek trudimo da budu drugačije i ne baš one klasične, trudimo se da fotografije budu što prirodnije i da ne izgledaju namešteno, a naravno tu je i obrada tih fotografija kao jedna od bitnijih stvari. Kao i u svakom poslu jeste potrebno stalno usavršavanje i napredovanje, i to je jedan od najbitnijih faktora uspeha – objašnjava Aleksa Đorđević.

Aleksa and Mina 03_resize

Aleksa and Mina 04_resize

Aleksa and Mina 07_resize

Krajem ove godine, mladi jagodinski fotografi planiraju da otvore svoj studio u Beogradu i da tako postanu dostupniji klijentima, a ono što je sada aktuelno, na radost njihovih pratilaca na Fejsbuku i Instagramu, jeste poklon u vidu fotografisanja parova povodom Dana zaljubljenih.

– Ove godine naš “Valentine’s session gift” polako postaje tradicija i nešto što planiramo svake godine da praktikujemo, a to je poklanjanje photo session-a za Dan zaljubljenih. Priliku da učestvuju u izvlačenju imaju svi zaljubljeni parovi, ali i oni koji bi želeli nekome da poklone ovaj session – ispričala je Mina i dodala da se više informacija o ovoj nagradnoj igri može pronaći na njihovom fejsbuk profilu.

Milica Biorac

admin

admin

TV Non StopRelated Articles

Šviki u priči “Kako je to kad svakodnevno ispituješ svoje granice”

Osamnaestogodišnjak, jagodinski gimnazijalac Stefan Dimitrijević – Šviki konstantno radi na ispitivanju svog fizičkog umeća i izdržljivosti. Ovaj momak bez problema

Ivana V. Jovanović: Kultura i obrazovanje su nasušna potreba našeg društva

Ivana V. Jovanović (43), glumica iz Jagodine, završila je gimnaziju “Svetozar Marković”, u kojoj je tokom školovanja imitirala svoje profesore,

Mladen Miljković iz Svilajnca: Odmalena zadivljen glumačkom transformacijom

U Svilajncu je nedavno otvoreno Omladinsko-amatersko pozorište. Inicijator ideje o otvaranju ovakvog pozorišta koje je u Svilajncu postojalo u 19.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*