Počeo najseksi festival na svetu

Slavnom Kopakabanom i ulicama Rio de Žaneira odjekuje karnevalska muzika, a širom grada mogu videti i raskošni kostimi na mahom oskudno odevenim plesačicama, po kojima je karneval i postao globalno poznat kao najseksi karneval na svetu.

Vrhunac karnevala u Riju sa spektakularnom paradom na Sambadromu na rasporedu je danas i sutra, ali plesačice slavnih škola sambe već igraju – kako na ulicama Rija, tako i na ulicama Sao Paula.

Slični seksi kostimi deo su i karnevalske tradicije u Urugvaju, gde plesačice nimalo ne zaostaju za onima iz Rija. Na karnevalu u Riju očekuje se milion turista uz nekoliko miliona lokalnih žitelja, prenose agencije.

Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš u petak uveče je ključeve grada predao Kralju Momou, čije je pravo ime Vilson Dias, i on će sledećih dana voditi karneval. Petodnevni festival muzike i plesa ove godine održava se, medjutim, u senci straha od širenja opasnog virusa Zika i ekonomske krize.

Izvor: Tanjug/AP/B92

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Novi Sad kandidat za najbolju destinaciju 2016. godine

Novi Sad je uvršten na listu 20 turističkih destinacija Evrope koje su nominovane za titulu “Najbolja destinacija 2016”, pored destinacija

Šest najsmrtonosnijih turističkih atrakcija na svetu

Dok neki putovanje zamišljaju kao lenškarenje na plaži drugi uopšte i ne žele da krenu na put bez uključenih avantura.

Mi smo ono što jedemo: Namirnice koje izazivaju umor i anksioznost

Svi smo se bar jednom našli u situaciji u kojoj negativne emocije nastojimo “izlečiti” hranom, pa posežemo za nezdravim namirnicama

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*