Popularno medju Jagodinkama: Umetnička vizija Anite i Aleksandre

Aleksandra Nikodijević bavi se dizajniranjem i izradom odeće već dvadeset godina. Ćerka Anita nasledila je majčinu veštinu i talenat i pre nekoliko godina joj se pridružila u ovom kreativnom poslu. Danas njih dve uspešno posluju u Jagodini pod nazivom “Artistic vision”, a nedavno su svoje modele prikazale i na modnoj reviji “Infinitum”.

DSC_3293

Na pitanje kako bi opisale svoje modele, Aleksandra i Anita odgovaraju da je u pitanju visoka moda, ali na “malo drugačiji način od uobičajenog”. Kako kažu, žena u njihovim kreacijama je mistična, zavodljiva, provokativna, a istovremeno i nenametljiva i otmena.

– Na primer, damski izgled u haljini sa prozirnom čipkom na bokovima, duboko usečenim otvorima na ledjima i dugim šlepovima, svetlucavom perlicom preko dekoltea, sa dubokim šlicem u donjem delu i slično – namenjeni su ženama istančanog ukusa koje ne robuju stereotipima u odevanju. Skiciranje modela i odabir materjala uspostavljaju krajnji ishod naših modela, tako da je kreacija kao poruka bez reči! Modeli su trenutna inspiracija u kombinaciji sa bogatim materjalima kao što su perličasta čipka, armani saten, muslin, svetlucava perličasta mrežica, šljokice, žoržet, prirodno krzno i drugi prateći materjali koji su uvek u trendu – objašnjava nam dvadesetogodišnja Anita.

Aleksandra i Anita dizajniraju i šiju i venčanice

Aleksandra i Anita dizajniraju i šiju i venčanice

Ona i njena majka Aleksandra poseduju slikarski talenat, iz kog je, kako smatraju, usledilo kreiranje i izrada odeće, a pored toga, Anita se u okviru posla bavi i modnom i umetničkom fotografijom. Kako kažu, nema tog zahteva u njihovom poslu kome ne mogu odgovoriti.

– Godine iskustva pružaju nam neograničene mogućnosti, tako da radimo gotovo sve modele koji su tehnički izvodljivi, radimo modele od najfinije svile, perličaste čipke, kože, krzna… Prohtevi su različiti, ali uglavnom se traže modeli neobičnog kroja u kombinaciji sa adekvatnim materijalima koji donose autentičan izgled. Izrada jednog odevnog predmeta je proces koji zahteva puno pažnje na svim operacijama, ali je ogromno zadovoljstvo raditi modele koji tokom nošenja emituju energiju utkanu u samu kreaciju kroz proces stvaranja – kaže Anita.

IMG_5222

Pošto rade zajedno, majka i ćerka se oko svega dogovaraju. Stilovi im se prožimaju, ali se ipak razlikuju, pa po toj osnovi i dele posao. Imaju dobru komunikaciju i u poslu se uskladjuju, tako da je zajednički rad obostrano zadovoljstvo. A zadovoljne su i mušterije…

Posla uvek ima, žene žele da izgledaju drugačije i žele da ponesu naše kreacije kad god je to moguće. Sarađujemo sa ženama koje žive u Srbiji, a isto tako i sa klijentima koji žive u inosranstvu. Posao se legano razvija i vrlo smo zadovoljne. Jednako je zadovoljstvo raditi sa novim ljudima kao i sa već poznatim klijentima. Klijent može da iznese svoje želje i potrebe, bira model i materijal. Mi dajemo svoje predloge u vidu skiciranih modela, takodje dajemo i savete šta je najbolje za odredjenu figuru – priča mlada dizajnerka Artistic vision-a.

DSC_3709
Modele svoje kolekcije “Infinitum” Anita i Aleksandra predstavile su po prvi put na reviji održanoj krajem prošle godine u Kristalnoj sali u Jagodini, u organizaciji Jasne Magdić.

– Veoma smo zadovoljne revijom, ispunila je sva naša očekivanja. Ovom prilikom se zahvaljujemo na podršci i pomoći koju nam je Jasna Magdić pružila. Takodje se zahvaljujemo i našim prijateljima/sponzorima koji su učestvovali u ovom projektu – “Kristalna sala” Hotela Jagodina, Caffe restoran “Skver”, benzinska pumpa CORAL, preduzeće “X Trade”, Auto-kuća Tasić, preduzeće “A design”, professional digital studio Foto Vlada, Klub APIS, Irish Pub Jagodina, Radionica fotografija i reklama. Za izgled devojaka pobrinuo se salon lepote Wigo, koji je uspešno dočarao glamur holivudskih diva, a parfimerija Fokus bila je zadužena za cipele i nakit. Autor muzike koja je pratila reviju je Dragoljub Dimitrijević, poznatiji kao Bamboocha, ispričala nam je na kraju razgovora Anita, dodavši da je već sada u pripremi koncept za njihovu narednu reviju.

M.B.J.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Naučnici otkrili najveći solarni sistem u svemiru

Istražujući planetu za koju su mislili da slobodno luta svemirom, grupa naučnika i astronoma je otkrila da se ona u

Kako sve možemo upotrebiti kokosovo ulje?

Da kokosovo ulje ima brojne pozitivne efekte na ljudsko telo odavno nije tajna, a osim u ishrani, može se koristiti

Kasna večera loša za mozak

Osim za srce i pritisak, konzumiranje hrane oko ponoći šteti i mozgu. Preciznije, negativno utiče na hipokampus Da nije dobro

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*