Prvi put u istoriji: U 2015. stare pesme slušanije od novih

U 2015. godini na svetskom tržištu prodato je čak 4,3 miliona audio diskova sa starijom muzikom više od onih na kojima se nalazila muzika nastala te godine, što je prvi takav slučaj u istoriji.

Prema istraživanju kompanije Nielsen, u prošloj godini pojavio se pojačan trend slušanja muzike starije od 10 godina. Istovremeno je zabeležen i pad slušanja tzv. nove muzike, odnosno muzičkih sadržaja nastalih u proteklih 18 meseci.

Kako Nielsen navodi, pre 10 godina je situacija bila potpuno obrnuta.

U 2005. godini prodatoo je čak 150 miliona audio diskova s “novom” muzikom više od onih sa starom. Digitalna prodaja novih ostvarenja još uvek je u blagoj prednosti, ali iz Nielsena očekuju da će krajem ove godine “stara” muzika i ovde preuzeti primat.

Pretpostavlja se da je u pitanju prezasićenost novim muzičkim sadržajima koji, prema anketi koju je sproveo Nielsen, previše liče jedni na druge.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

NON STOP vas vodi na EXIT i SEA DANCE!

/jupijej/ Imamo lepu vest! Televizija i portal NON STOP uspostavili su saradnju sa Exit timom! Zato ćemo uskoro početi da

Zvezda protiv Cedevite punom snagom

Košarkaš Crvene zvezda Majk Cirbes očekuje da tim pokaže protiv Cedevite svoju punu snagu. Oba tima su u igri za

Gang Gang Dance objavili album “Kazuashita”

Njujorški art pop sastav Gang Gang Dance objavio je svoj šesti studijski album „Kazuashita“ za izdavačku kuću 4AD. Celokupno izdanje

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*