Recept za uspeh đaka generacije jagodinske gimanzije – Tamara Đurić

Tamara Đurić, devojka koja definitivno zna šta želi u životu, ove godine je proglašena za đaka generacije u jagodinskog Gimnaziji. Očekivano ili ne, zasluženo svakako jeste.

S obzirom na to da je završila filološki smer, očigledno gaji ljubav prema jezicima.

Nagrade koje je osvojila su jedan dokaz više. Na republičkim takmičenjima ima 2 nagrade. I to, u prvoj godini 3. mesto na takmičenju iz srpskog jezika, a u četvrtoj godini osvojila je 1. mesto na takmičenju iz španskoj jezika.
Kako ona kaže, jedna od najvažnijih nagrada koje je dobila, bila je nagrada za najveći broj pročitanih knjiga na stranom jeziku 2014. godine.

13607809_1387288614619541_791091550_nZa cilj je sebi postavila da govori najmanje pet jezika. Za sad ima nivo B1 iz španskog i nemačkog jezika, ali do kraja 2016. godine planira da položi ispite za nivo B2 iz španskog i nivo C1 iz engleskoj jezika. Španski jezik joj, kako kaže, najviše “leži“.

Muziku, kulturu i umetnost Španije razume i oseća kao svoju. „Tamo se osećam kao kod kuće“, kaže Tamara. Iako na Španiju gleda kao na zemlju snova, upisaće nemački jezik. Zašto je baš ona đak generacije?

Pored nagrada, rekla je da je izdvaja samostalnost i aktivnosti van škole. Drago joj je da su profesori znali da prepoznaju prave vrednosti, a Gimnazija joj je pomogla da se oseća kao formirana ličnost.

Tamarin recept za uspeh? „Treba imati cilj ispred sebe. Uspešni ljudi sami stvaraju svoje prilike, ne čekaju da se one stvore.“

 

Iva Gajić

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Upoznajte Vladimira, jednog od naših promotera zdravog života

Vladimir Stojanović (24) iz Ćuprije završio je Ekonomsko-trgovinsku školu u Paraćinu, a trenutno je student Pravnog fakulteta u Beogradu. Biciklizmom

Pre šest decenija rođen je Milan Mladenović

Na današnji dan, pre 60 godina, u Zagrebu je rođen , kultni rok muzičar čije je stvaralaštvo s grupom “Ekatarina

U Svilajncu izložene grafike Salvadora Dalija: “Dali između zvezda i basni”

U Galeriji Centra za kulturu u Svilajncu krajem marta otvorena je izložba četrdesetak grafika čuvenog španskog svestranog umetnika Salvadora Dalija.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*