SAG: Dikaprio i Larsonova glumci godine

Bri Larson i Leonardo DiKaprio dobili su nagrade za glavnu žensku i mušku filmsku ulogu na ceremoniji Američkog udruženja filmskih glumaca (SAG).

Nagradu za najboljeg glumca dobio je DiKaprio za film “The Revenant” (Povratnik), a za najbolju glumicu Bri Larson za film “Room “(Soba). Ova dva glumca su u januaru dobili i Zlatne globuse za ova ostvarenja.

DiKaprio je igrao legendarnog trapera Hjua Glasa u tom filmu u kome se borio da preživi pošto su ga prijatelji ostavili da umre. Glumac je odao počast reditelju filma Alehandru Injaritu, Tomu Hardiju, koji igra njegovog neprijatelja u filmu, i svojim roditeljima zato što su ga vodili na audicije posle škole kada je imao 15 godina. Dvadesetšestogodišnja glumica Bri Larson, nagrađena za dirljivu ulogu majke izolovane u maloj prostoriji sa svojim detetom u filmu “Room”, pohvalila je devetogodišnjeg glumca Džejkoba Trebmleja koji igra njenog sina.

Novinarska drama “Spotlajt” (Spotight), film o istrazi Boston glouba (Boston Globe) o katoličkom svešteniku pedofilu dobio je nagradu za najbolju glumačku postavu, uključujući glumce Marka Rafala, Rejčel Makadams i Majkl Kitona. Film reditelja Toma Makartija jedan je od favorita za ovogodišnjeg Oskara.

Ališa Vikaner dobila je nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu za “The Danish Girl”. Dok je za najbolju sporednu mušku ulogu nagrađen britanski crni glumac Idris Elba za ulogu afričkog ratnog komandanta “Beast of No Nation”. Idris Elba dobitnik je i nagrade za televizijsku detektivsku seriju “Luter”.

Tri glavne glumačke nagrade dodeljene su filmovima sa uglavnom belom postavom, “Spotlajt”, “The Revenant” (Povratnik) i “Room” (Soba), koji su svi među favoritima za Oskare.

Međutim, mnoge od glavnih nagrada na ceremoniji sinoć u Los Anđelesu osvojili su glumci koji pripadaju manjinama, i specijalizovani časopis Verajeti (Variety) napisao je da “diverzitet vlada”. SAG nagrade se dodeljuju za film i za televiziju.

Televizijska serija o ženskom zatvoru “Orange is the New Black” osvojila je nagradu za najbolju glumačku podelu u komičnoj seriji, a glumica iz te serije Uzo Aduba za najbolju glumicu komičarku u televizijskoj seriji.

Za najbolju glumicu u dramskoj televizijskoj seriji nagradu dobila je Viola Dejvis za seriju “How to Get Away with Murder”, dok je za istaknutu žensku ulogu u TV mini-seriji ili filmu nagradu dobila Kvin Latifa za film “Besi” (Bessie).

Za najbolju glumačku ekipu u televizijskoj drami nagradu je dobila serija “Daunton Ebi” (Downtown Abbey), dok je Kevin Spejsi ponovo nagrađen za ulogu u seriji “House of Cards”.

Nagrade SAG, koje dodeljuje sindikat američkih glumaca, predstavlja barometar za Oskare. Dodeljuju ih glumci, od kojih su mnogi takođe i članovi Akademije za filmsku umetnost i nauku koja dodeljuje Oskare. Prošle godine četiri dobitnika SAG nagrade, Patriša Arket, Edi Redmejn, Džulijan Mur i Džej Kej Simons takođe su dobili i Oskare.

admin

admin

TV Non Stop


Tags assigned to this article:
sagoskarleonardo dikapriobri larson

Related Articles

Marko Gajić obara Ginisov rekord u nedelju!

Istruktor Cross-fita kluba Philates – Marko Gajic, u nedelju 25.februara pokusace da obori Ginisov rekor u disciplini CHEST TO GROUND

Will Smith juri Oskara

Najnoviji trejler za film Vila Smita “Collateral Beauty” zaista obećava. Ne samo što priča zvuči izuzetno interesantno, već se predviđa

I DALJE GA ŽELE: DJ Gru na Uranku

Treći po redu Uranak, muzički festival, održaće se od 30. aprila do 03. maja na Srebrnom jezeru. Uranak je koncipiran

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*