Saveti za bicikliste: Pravilno oblačenje

Možda prihvatamo zdravo za gotovo, ali pravilno oblačenje po ovom vremenu ‘oće padne kiša, neće padne kiša je zaista neophodno. Tako da je bolje razmišljati unapred i biti spreman na sve. Tako da je bolje obući se za tamo gde si se uputio, a ne odakle si krenuo.

PODMAJICA
Zvuči čudno, a zapravo je odlična stvar. Nositi majicu ispod majice, jeste pametno, jer su pravljene od takvog materijala koje regulisu toplotu i znoj odvajaju od tela što je po ovom vremenu vrlo dobro kada se temperature menjaju kao lude.

BICIKLISTIČKA MAJICA
Kada dođeš do toga kupuješ ovakvu majicu, prvu stvar koju treba da pogledaš je da li ona ima tzv. full zip rajsfešlus koji će ti olakšati regulaciju temperature i da li na poleđini ima tri džepa. Za sve ostalo je tvoj ukus odgovoran. 

JAKNA
Ako si odlučan da posetiš neku planinu ili odeš dalje od kuće, razmisli o tome da poneseš jaknu. Lagane su, ne propuštaju vetar i kišu, i lako staju u zadnja tri džepa na tvojoj majici. Uvek dobro dođu kada se radi o spustu.

GREJAČI ZA RUKE I NOGE
Delovaće ti smešno kad ih bude oblačio, ali u periodu kada su jutra hladna, a ostatak dana sunčan oni su fantastičan deo opreme i lako se skidaju kada se vreme menja.

AKSESOARI
Rukavice: To je slobodan izbor, dobro dođu kao zaštita pri padu (pu, pu, daleko bilo), ali ako nisi navikao nije potrebno nositi ih.
Naočare: Vrlo pametna investicija. Štiti oči od prašine i od sunca, dosadnih insekata koji kao da gađaju oko. Pro tip: Naći naočare sa promenljivim staklima.

Naredne sedmice pročitajte o prvom predlogu za vožnju sa detaljnom mapom i savetima.

Vladimir Stojanović

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Iz(a) Emininog ugla: Šta feminizam nije

Piše: Emina Ignjatović Razgovarajući sa dečacima i devojčicama približno mojih godina i čitajući komentare na internetu, shvatila sam da ljudi

Popneš se na bajs i pravac – Sisevac!

Prošlo je već mesec i nešto dana našeg druženja i došao je trenutak da sa reči pređemo na dela. Od

Najkorisnije aplikacije za bicikliste

Vožnja bicikla je sama po sebi zabavna, ali možete je učiniti jos zanimljivijom koristeći smart phone i time još više

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*