Sergej Trifunović snimio mini film sa bendom Irie FM

Sergej Trifunović snimio mini film sa bendom Irie FM

Nakon prošlogodišnjeg uspeha singla „Kliziš“, kojim su napravili iskorak u odnosu na svoje reggae korene, Beogradski sastav Irie FM vratio se na scenu sa novim hitom u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media. Singl „Putevi“, ispraćen fantastičnim videom, doživeo je svoju MTV premijeru.

U spotu, ili bolje rečeno mini filmu, pojavljuju se Sergej Trifunović i manekenka Sonja Pavlica kao dve suprotstavljene slike u mislima glavnog junaka koga tumači pevač benda Vukašin Marković, koji istovremeno potpisuje i scenario i režiju videa.

„Spot je priča o izboru. Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procena, prečica, obilaznica… Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posledice, prisećajući se poslednje lepe stvari koju je video to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Da li je to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledaocu da oseti“, kaže Vukašin Marković.

O samoj pesmi Vukašin je izjavio: “Pesma “Putevi” je razgovor sa samim sobom. U 4 ujutru na autoputu, doduše na motoru, kad je put ispred dovoljno “siguran” da se “misli” na nešto drugo u tom trenutku. Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, želja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi savremeni svet i svepristunost prebrzog protoka vremena. Oda ličnim slabostima u varljivoj trci sa sekundama. Koja je to “šaka” pravih izbora koje treba doneti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti sa tonom pogrešnih. Iskrena i nervozna introspekcija, kojoj brzina obrtaja nažalost nikako ne čini uslugu, već samo podiže uzbuđenje i na jedan grozničav način tera čoveka da se suoči sa svojom neizbežnom prolaznošću.”

Singl „Putevi“ biće objavljen u digitalnom formatu putem izdavačke kuće Lampshade Media za koju su objavili i svoj prethodni hit. Kako su izjavili u jednom od skorijih intervjua, Irie FM će nastaviti da objavljuje singlove pritom se ne ograničavajući ni žanrom, ni jezikom, ni publikom.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Sajsi MC zna šta ste hteli

Nakon prethodnog singla „Clap Clap“, koji je bio obojen potpuno novim zvukom, Sajsi MC i DJ BKO se vraćaju svom

THE WEEKND STIŽE U ROTERDAM NA 2016 MTV EMA

Kanadski R&B pevač The Weeknd poslednji je najavljeni izvođač koji će nastupiti na 2016 MTV EMA dodeli u Roterdamu u

Posle 22 godine projekat Hologram objavio album sa Margitom Stefanović

Srpsko-holandski bend Hologram objavio je svoj prvi album „Project 303“, snimljen 1995. godine. Album je objavljen 1. aprila na sam

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*