SICILIJANSKA TURA17.05./23.05.

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (sreda, 17. maj 2017) BEOGRAD – RIM – PALERMO

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10.00 sati. Polazak za Rim u 12.00 sati (let AZ 591). Dolazak u Rim u 13.35 sati. Nastavak putovanja za Palermo u 14.55 sati (let AZ 1799). Dolazak u Palermo u 16.05 sati. Transfer do hotela u Palermu, smeštaj. Noćenje.

2. dan (četvrtak, 18. maj 2017) PALERMO – MONREALE – KORLEONE – PALERMO

Doručak. Odlazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, Trg„Kvatro kanti“ , crkva La Martorana, Trg Srama, pozorišta Politeama i Masimo. Sledi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Po obilasku, odlazak u Korleone, grad udaljen oko 60 kilometara od Palerma u unutrašnjosti ostrva. Smatra se da iz ovog grada potiču predstavnici nasurovije mafije koja je vladala 80- tih godina. Fakultativna poseta Antimafijskom muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (petak, 19. maj 2017) PALERMO – SEĐESTA – ERIĆE – MAZARA DEL VALO – AGRIĐENTO

Doručak. Polazak za Seđestu, lokalitet koji se nalazi na severo-zapadu Sicilije na oko 80 kilometara od Palerma. Obilazak grčkog hrama koji datira iz 5. veka pre nove ere. Polazak za srednjovekovni grad Eriće, koga su po osnovali Trojanci. Nalazi se na 750 metara nadmorske visine na obroncima istoimene planine. Obilazak Venerinog hrama. Nastavak putovanja zapadnom obalom ostrva do mesta Mazara del Valo, čija arhitektura predstavlja svojevrstan miks kulture, istorije i umetnosti naročito vidljivom u samom centru mesta -arapske četvrti koje izgleda kao severno – afrička kazba. Putovanje do Agriđenta, nekadašnjeg grčkog grada Akragosa, sedišta „Magna Grecie“, koji se nalazi na južnoj obali ostrva. Smeštaj.

4. dan (subota, 20. maj 2017) AGRIĐENTO – PJACA ARMERINA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Napuštanje hotela i obilazak “Doline hramova” iz 5. i 6. veka, hramova Konkordia, Herinog hrama, hrama Kastora i Poluksa čiji su stubovi simbol grada. Odlazak do Pjaca Armerine, gradića koji je doživeo procvat za vreme Rimljana, a najbolji primer je Vila del Kasale. Ova velika građevina iz 4. veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 m2. Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Posle dužeg perioda restauracije skoro je otvorena za posetioce i ljubitelje istorije i umetnosti. Ova dva lokaliteta su od 1997. pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do mesta Đardini Naksos na zapadnoj obali ostrva, smeštaj.Noćenje.

5. dan (nedelja, 21. maj 2017) ĐARDINI NAKSOS (SIRAKUZA- NOTO)

Doručak. Slobodno vreme za individualne posete i obilaske ili mogućnost poludnevnog fakultativnog izleta u Sirakuzu i barokni grad Noto uz posetu festivala cveća. Odlazak u Sirakuzu, grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat kao Arhimedov grad. Obilazak arheološkog parka, veliki kamenolom i Dionizijevo uho, najveće grčko pozorište na Siciliji, veliki žrtvenik i amfiteatar. Sledi obilazak starog dela grada Ortagija, katedrala svete Lucije, Artemidina fontana. Nastavak putovanja do grada Noto, poznatom po najlepšim zgradama u baroknom sicilijanskom stilu koje datiraju iz 18. veka. Svakog maja u ovom gradu se održava jedinstveni festival cveća-Infiorata. Umetnici koriste raznobojne latice specijalne vrste cveća, slažući slike nalik na mozaik, svake godine različite, uglavnom verske tematike. Izložbu čine manji, individualni radovi izloženi u ulici „Corrado Nicolaci”. Umetnici svoj rad započinju u petak, da bi se posetioci tokom vikenda divili njihovim kreacijama. Poruka praznika postaje jasna poslednjeg dana praznika, kada grupa dece pretrčava preko cvetnih aranžmana rušeći ih, a simbolika je da mladi preuzimaju svet od starijih, rušeći njihovu zaostavštinu i započinju iznova. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (ponedeljak, 22. maj 2017) ĐARDINI NAKSOS – TAORMINA – ETNA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Polazak za slikovitu Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana” zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata “Porta Mesina” , grčko-rimsko pozorište iz 3. veka pre nove ere, jedno od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba (ulaznica nije uključena u cenu). Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3.400 mnv. Putovanje vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 mnv. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (utorak, 23. maj 2017) ĐARDINI NAKSOS – KATANIJA – RIM – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak za Rim u 12.45 sati (let AZ 1756). Dolazak u Rim u 14.10 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 15.20 sati (let AZ 594). Dolazak u Beograd u 16.55 sati. Kraj programa.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 559 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu je 110 evra.

slika3

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

-avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Palermo i Katanija – Rim – Beograd (prevoznik Alitalia),

-smeštaj u hotelima kategorije 3 i 4* (2 noćenja u hotelu Palermu, 1 noćenje u hotelu Agriđentu i 3 noćenja u hotelu u Đardini Naksosu) na bazi 6 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama,

-transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom u Palermu i Kataniji prema programu,

-panoramska razgledanja grada,

-usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

-aerodromske takse (oko 159 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji,

-fakultativni izleti,

-ulaznice za Antimafijski muzej (oko 5 evra) i Teatar u Taormini (oko 8 evra),

-međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ:

Smestaj je u hotelima kategorije 3* (San Paolo Palace 4* u Palermu, Tre Torri 3* u Agriđentu, Alexander 3* u Đardini Naksos-u). Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Sirakuza i Noto”. Cena: 65 evra. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih,izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE ’’SICILIJANSKA TURA 2017’’

Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja. Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama (u kojima je treći ležaj pomoćni).

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

– Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. – Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intesa).

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

-Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U agenciji je moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača UNIQA.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE:

-Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. – U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja agencije, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Ministarstva turizma Republike Srbije.

SUPERNOVA Travel

11000 Beograd, MajkeJevrosime 29,

T: 011/ 33-73-183 (5 linija) M: 065/8874 782 (065 TURISTA)

office@supernovatravel.rs

www.supernovatravel.rs // www.kopaonik.travel

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Kina uskoro otvara najduži stakleni most između planina

Kina završava izgradnju najdužeg staklenog mosta između planina u Nacionalnom parku Tianmenshan u Zhangjiajiei. Most je dugačak 430 metara, a

Krstarenje – Celestyal NEFELI

11 pristajanja za 8 dana. sezona 2017. god. 8 dana. 7 noći. Celestyal NEFELI

Sedamdeset knjiga godišnje recept za bogaćenje?

Bill Gates godišnje pročita najmanje 70 knjiga, što mu, kako kaže, daje veliku prednost nad drugim ljudima. Najpre ćemo se

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*