Svilajnac dobio Omladinsko pozorište

U Svilajncu je u ponedeljak svečano otvoreno Omladinsko – Amatersko pozorište “MMaska”. Glumačku družinu ovog pozorišta sada očekuje naporan, ali zanimljiv rad na pripremi songova za novu predstavu, kao i audicija za sve kreativne ličnosti od 5 do 60 godina koje su zakazane za 6. i 7. februar.

Glumac i inicijator ideje da Dramski studio “Maska” preraste u Omladinsko – amatersko pozorište – Mladen Miljković istakao je da je veoma zadovoljan kako je proteklo otvaranje pozorišta.

– Kada se posle gromoglasnog aplauza spusti zavesa, tek tada krene veliko uzbuđenje i tada shvatite šta se dešava. Ovo je značajan događaj za našu opštinu, za našu decu. O ovome sam maštao, ali moj san se i ostvario. Lično sam jako uzbuđen, srećan i ponosan na sve divne ljude koji su bili naši gosti na otvaranju pozorišta, ponosan sam i na glumce koji su sve vreme uz mene. Čast mi je što sam ugostio i svoje prve glumce iz studija, svoju prvu grupu iz 2012. godine. Drago mi je što opština ima ovo pozorište i zadovoljstvo mi je što sam sve to pokrenuo uz njihovu pomoć u mestu gde sam rođen, odrastao i završio školu, rekao je Mladen nakon otvaranja.

Glumci su pripremili prigodan program. Katarina Krunić izvela je monolog “Karolina Nojber” Nebojše Romčevića, Milan Aćimović je recitovao “Plavi žaket” Dušana Radovića, a Anica Radovanović predstavila se monologom Nine iz Čehovljevog “Galeba”. Pesnik, glumac i pisac nove pozorišne predstave koje pozorište priprema za april “Povratak u Oz”, Stefan Lazarević čitao je svoju poeziju.

U prijatnoj atmosferi mnogobrojna publika poželela je i da se fotografiše sa glumcima, koji su bili na visini glumačkog zadatka.

Ovu glumačku družinu sada očekuje naporan, ali zanimljiv rad na pripremi songova za novu predstavu, kao i audicija za sve kreativne ličnosti od 5-60 godina koje su zakazane za 6. i 7. februara.

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Završen “Arsenal Fest 08”

Trodnevni Arsenal Fest 08 završen je rano jutros u Kragujevcu, a poslednje veče pred oko 9.000 posetilaca obeležili su raspoloženi

Portret Branke Pujić i promocije knjiga u Narodnoj biblioteci

Sledeće nedelje nas u Narodnoj biblioteci u Jagodini očekuje nekoliko zanimljivih dogadjaja. Promocija knjige “Teorija dramskih žanrova” u izdanju Pozorišnog

Počeo 9. Kustendorf: Guske će spasiti film!

Projekcijom filma „Priča nad pričama“ Matea Garonea u bioskopu „Prokleta avlija“ u Drvengradu, sinoć je počeo 9. Međunarodni filmski i

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*