TRINAEST pitanja za Iskru Brajović

by admin | February 12, 2016 10:09 am

Mlada glumica Iskra Brajović prvi susret sa glumom imala je na prijemnom i ovaj poziv odabrala ne znajući šta je čeka, ali se, kako kaže, nije pokajala. Saradnica Televizije Non stop Jelena Pranić pitala je Iskru o njenom dosadašnjem radu, planovima za budućnost, da li je privlači Holivud i koliko je za njenu karijeru značajno to što je ćerka poznatog glumca Voje Brajovića.


Jelena: Da li si se odmalena bavila glumom, šta je presudilo da odabereš ovaj poziv?

Iskra: Prvi susret sa glumom je bio na prijemnom. Tako da sam poziv odabrala ne znajući šta me čeka, ali se nisam pokajala.

Jelena: Da li ti pomaže ili odmaže to što si ćerka Voje Brajovića?
Iskra: Nemam stav prema tome. Toliko puta sam to komentarisala da sam “otupela” na priče o ocu.

Jelena: Koliko je teško mladim glumcima u Srbiji da nađu posao?
Iskra: Teško je jer stalnih zapošljavanja ima malo, ranije je bilo manje akademija, a pozorišta širom cele Juge, sad smo manji, a studenata sve više… Svaka čast onim mladim ljudima koji se sami organizuju da prave projekte sa vršnjacima.

Jelena: Da li si sarađivala sa inostranim rediteljima?

Iskra: Jesam, 2009. je došao reditelj iz Bukurešta, Alexandru Darie, da režira u JDP-u. Bilo je zanimljivo i drugačije, ali ja volim naš jezik.

Jelena: Da li te privlači Hollywood i način rada tamo?
Iskra: Ne.

Jelena: Pozorište ili film?

Iskra: Pozorište uvek.

Jelena: U koliko predstava sada igraš i gde?
Iskra: “Opasna Igra” i “Lopuže” – Slavija, “Bajka o pozoristu” Zvezdara, “Konje ubijaju zar ne” Madlenijanum, i tri predstave za decu u Pužu- Džinovska torta / Snežana i braća Grim / Princeza u zamku duhova.

Jelena: S obzirom na to da igraš i u mnogim predstavama za decu, koliko je teško zadržati pažnju mališanima?
Iskra: Igranje u dečijim predstavama je kao još jedna godina studiranja. Osvesti se jedan novi nivo glume, i mislim da mi je ta Puževa škola dosta pomogla i u radu na, da tako kažem, predstavama za ‘velike’.

Jelena: Čime se još baviš pored glume? Da li imaš neki hobi?
Iskra: Joga, za nju imam i instruktorsku licencu. Imam i druge stvari koje radim u slobodno vreme, ali bez joge mi ne prođe ni jedan dan.

Jelena: Najinspirativniji projekat/lik na kome si radila?
Iskra: Moj prvi film “Ma nije on takav”, sniman 2007, dok sam bila na početku treće godine studija. Najrazličitija uloga od mene privatno, i likom i ponašanjem, to je bio doživljaj. A kao celokupan projekat- Kosa, sa Kokanom Mladenovićem i Mojcom Horvat.

Jelena: Ko ti je uzor?
Iskra: Nemam uzora, ali ima dosta glumica čiji rad jako cenim, pa bih volela da me nekada u životu usporede sa njima. Za sad se trudim da gradim neki svoj individualni glumački izraz.

Jelena: Opiši sebe u tri reči…
Iskra: Iskrena, jednostavna, uporna.

Jelena: Šta preporučuješ mladima?
Iskra: Da gledaju filmove, da slušaju muziku 70-ih i 80-ih, da budu pažljivi prema životinjama.

Source URL: http://tvnonstop.com/trinaest-pitanja-za-iskru-brajovic/