U subotu audicija Dadova za mlade glumce

“Dadov”, najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, organizovaće u subotu, 13. februara, audiciju za prijem novih članova.

“Dadov” se već 56 godina trudi da da šansu mladim, talentovanim ljudima kroz Školu glume i govora koja ujedno slovi za školu glume sa najdužom tradicijom na teritoriji Beograda.

Iz pozorišta “Dadov” poniklo je na stotine danas eminentnih pozorišnih stvaralaca – glumaca, pisaca, reditelja, producenata.

Imena koja su prve pozorišne korake napravila u “Dadovu” obeležila su sprsku teatarsku i kinematografsku scenu.

Koji god da se motiv krije, pa neka je i čista radoznalost, svaki srednjoškolac i osnovac pozvan je da dođe na audiciju i otkrije po nešto o pozorištu, umetnosti i, najvažnije, o sebi, poručuju iz “Dadova”.

U Školi glume i govora tokom četiri meseca predavači će otkriti u polaznicima njih same, pokušati da ih oslobode stidljivosti, maski i lažnih uloga koje su im nametnute i ostanu na sceni kao upravo ono ko su, navedeno je u saopštenju teatra.

Škola je idealna prilika za oslobađanje od stidljivosti, druženje, učenje pravilnog i prirodnog govora ali i učenje osnova glumačkog zanata.

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta.

Na kraju četvoromesečnog rada škole održava se javni čas na kojem polaznici imaju priliku da pokažu stečeno znanje.

Posle isteka četiri meseca, najtalentovanijim učenicima su otvorena vrata nastavka usavršavanja glume i govora na master klas časovima.

Izvor: Tanjug/b92

admin

admin

TV Non Stop


Tags assigned to this article:
dadovaudicijaglumci

Related Articles

Koncert Gordon Raphaela u Jagodini

Koncert u Jagodinskoj Gimnaziji: ” & the Half Full Flashes ” petak 4.maj / pocetak od 21:00 Ulaznice 500 din,

Počinje Sandens festival

Daleko od Holivuda i Los Anđelesa, sa svih strana okružen snegom, skijaški centar Park Siti u američkoj državi Juta će

Grcima Nobelova nagrada za mir?

Grci predlažu da Nobelovu nagradu za mir dobiju stanovnici egejskih ostrva koji pomažu migrantima, ribolovci, penzioneri i glumica Suzan Sarandon

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*