U subotu audicija Dadova za mlade glumce

“Dadov”, najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, organizovaće u subotu, 13. februara, audiciju za prijem novih članova.

“Dadov” se već 56 godina trudi da da šansu mladim, talentovanim ljudima kroz Školu glume i govora koja ujedno slovi za školu glume sa najdužom tradicijom na teritoriji Beograda.

Iz pozorišta “Dadov” poniklo je na stotine danas eminentnih pozorišnih stvaralaca – glumaca, pisaca, reditelja, producenata.

Imena koja su prve pozorišne korake napravila u “Dadovu” obeležila su sprsku teatarsku i kinematografsku scenu.

Koji god da se motiv krije, pa neka je i čista radoznalost, svaki srednjoškolac i osnovac pozvan je da dođe na audiciju i otkrije po nešto o pozorištu, umetnosti i, najvažnije, o sebi, poručuju iz “Dadova”.

U Školi glume i govora tokom četiri meseca predavači će otkriti u polaznicima njih same, pokušati da ih oslobode stidljivosti, maski i lažnih uloga koje su im nametnute i ostanu na sceni kao upravo ono ko su, navedeno je u saopštenju teatra.

Škola je idealna prilika za oslobađanje od stidljivosti, druženje, učenje pravilnog i prirodnog govora ali i učenje osnova glumačkog zanata.

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta.

Na kraju četvoromesečnog rada škole održava se javni čas na kojem polaznici imaju priliku da pokažu stečeno znanje.

Posle isteka četiri meseca, najtalentovanijim učenicima su otvorena vrata nastavka usavršavanja glume i govora na master klas časovima.

Izvor: Tanjug/b92

admin

admin

TV Non Stop


Tags assigned to this article:
dadovaudicijaglumci

Related Articles

Evroliga: Zvezda ponovo omanula u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sa 69:66 na gostovanju Darušafaki u okviru šestog kola Top16 faze Evrolige. Zvezda je tako

Gimnazija obeležava 147 godina rada

Najstarija srednjoškolska ustanova u Pomoravlju – Gimnazija “Svetozar Marković” u Jagodini – 25.marta obeležava 147 godina rada. Svečana akademija zakazana

Završen “Arsenal Fest 08”

Trodnevni Arsenal Fest 08 završen je rano jutros u Kragujevcu, a poslednje veče pred oko 9.000 posetilaca obeležili su raspoloženi

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*