Vanzemaljci već mrtvi?

Razlog zašto još uvek nismo pronašli tragove života na drugim planetama zapravo zvuči prilično depresivno – zato što su oni već mrtvi, tvrde naučnici.

Istraživači sa državnog univerziteta u Australiji pojašnjavaju kako je okruženje na drugim planetama toliko okrutno da i u trenutku kad se možda i pojavi novi život, on ubrzo bude istrebljen.

“Svemir je najverovatnije naseljen planetama na kojima bi se moglo živeti, tako da većina naučnika smatra da bi trebali biti prepuni vanzemaljaca”, kažu istraživači s univerziteta u Australiji.

“Novi život je vrlo krhak, tako da verujemo da retko kad ima priliku i dovoljno vremena da preživi.

Većina okruženja na drugim planetama je nestabilno. Da bi se stvorila planeta za življenje, potrebna je voda i ugljen dioksid kako bi se temperatura površine održala stabilnom.

Istraživači su ovo mišljenje zasnovali na osnovu onoga što znamo o Veneri, Marsu i Zemlji.

Smatraju kako se život na Zemlji razvio jako brzo, pa se uspela ostvariti stabilnost temperature.

“Ovo što se dogodilo na Zemlji je čista sreća i velika je mogućnost da se nije dogodilo nigde više”, navode istraživači.

Izvor: Klix.ba

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Milioner iz Londona traži cimere

Milioner Rupert Hant iz Londona odlučio je da iznajmi sobe svoje vile vredne četiri miliona evra! Ono što posebno zavredjuje

I to može: Živim u Njujorku i šetam kornjače

Volite da radite stvari sporo? Onda biste mogli biti profesionalni šetač kornjača. Dobro, ne biste mogli pošto ne živite u

Vreme je – da zamrznemo farmerke!

Fotografisanje zamrznutih farmerki je novi trend na Instagramu i Facebooku Ove zime na društvenim mrežama Instagram i Facebook postalo je

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*