Zakerberg zadovoljan: WhatsApp ima više korisnika od Fejsbuka

Čuvena više-platformska mobilna aplikacija za razmenu poruka koja se nalazi u vlasništvu kompanije Facebook dosegla je nedavno broj od milijardu korisnika.

To su prilično dobre vesti za njenog izvršnog direktora Marka Zakerberga, inače vlasnika Facebook-a, koji je pre dve godine odlučio da WhatsApp kupi za 19 milijardi dolara, verujući da će jednog dana postati jedna od najkorišćenijih platformi za komunikaciju na svetu.

Uprkos tome što ne donosi novac, svakako je popularnija od Facebook-a, koji je nedavno premašio brojku od 800 miliona korisnika.

Pre kupovine, WhatsApp je u proseku koristilo 450 miliona korisnika mesečno, i donosio zaradu od oko 10.8 miliona dolara godišnje. Najveći deo sume poticao je od korisnika koji su za njeno korišćenje na godišnjem nivou plaćali 0.99 dolara.

Zakerberg je ovu praksu ukinuo prošlog meseca i izjavio da će WhatsApp ostati oslobođen reklama. Kompanija želi da aplikaciju pretvori u sredstvo koje će najviše biti korišćeno u sferi biznisa, odnosno pomoću kojeg će kompanije efikasno moći da ostvare komunikaciju sa klijentima.

IZVOR: THEVERGE.COM

admin

admin

TV Non Stop


Related Articles

Mlečni put je možda već mrtva galaksija

Mlečni put možda je već mrtva galaksija, koja je poput zombija i dalje aktivna u svemiru. Naša galaktička komšinica Andromeda

Zašto je čokolada opasna za pse?

Svi vlasnici pasa znaju kako je čokolada loša za njihove ljubimce, no malo ko zapravo zna naučno objašnjenje zašto je

Apple izgubio trku: Samsung prodao mnogo više “pametnih” telefona u 2015. godini

Samsung je prošle godine “bombardovao” tržište svojim smartfonima, a južnokorejska kompanija je prodala više uređaja nego bilo koja druga u

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*